Autonomiile etniciste, detonatorul existenței Uniunii Europene! Orban Viktor amenința cu un nou...

Autonomiile etniciste, detonatorul existenței Uniunii Europene! Orban Viktor amenința cu un nou Kosovo în Ardeal!!

Mai vechea  gaselnitza promovata insistent de premierul Orban Viktor intitulata atragator drept „EuroStrategia de dezvoltare regionala”, conduce direct la un fenomen deja inceput pe Net: destructurare a Romaniei ! Aceste dorite regiuni autonome de sorginte stalinista , promovate acum international sunt ori ETNICE, ori TRANSFRONTALIERE. Toate se invârtesc, practic, în bazinul a ceea ce a fost socotit cândva Ungaria Mare, visul iredentist obsedant al actualuluipremier, agresivul  Orban Viktor, un „virus” politic european ce calca pe urmele modelului sau expirat, Horthy Miklos. Si care a explodat ieri in INDEPENDENȚA Catalunyei!
In spiritul acestor idei  a fost relansat, in „forma noua pe Internet”, un joc subtil mai vechi,dar readaptat frecventat si promovat de tineri din Romania, indeosebi maghiari.  Recreat la Budapesta, introdus apoi in Romania de o firma din Cluj Napoca, prelucrat in spiritul „dezvoltarii regionale” a… Europei Centrale, de catre strategii Budapestei. Ceea ce  este interesant, harta Romaniei, inclusa in acest joc, este impartita in 15 regiuni, adica exact propunerea de „regionalizare” facuta de echipa de europarlamentari ai UDMR, respinsa la Bruxelles !! Cine nu crede in „coincidente”, are dreptate!! Cei care au proiectat acest  joc pe calculator, vor sa induca tinerilor maghiari din Romania deprinderea, inca de pe bancile scolii, cu un alt DECUPAJ ADMINISTRATIV. Cu o regiune separata, avand capitala la …Tg.Mures, sau macar …la Miercurea Ciuc ! Altfel zis,  viitorul se construieste azi, iar UDMR practica de mult si stie perfect tactica pasilor marunti ,santajand dorinta tradatoare a unor partide romanesti de a ramane, sau a reveni cu orice sacrificiu, la guvernare.

Toate aceste manevre sunt destinate, evident, amprentarii mentalului colectivastfel incat generatia care va deveni matura in 10-12 ani, sa accepte faramitzarea Romaniei, sub pretextul regionalizarii, ca pe ceva aproape  …european, de care ei  stiau de mult. Asemenea intentii, experimentate deja in scenariul iugoslav, cu stiutele consecinte, sunt rezultatul unor strategii pe termen lung  ce penetreaza subconstientul necontrolabil, prin forta de persuasiune a politicii virtuale. Astfel de tehnici de manipulare  sunt sustinute si de o campanie de promovare a autonomiei etnice, impotriva oricaror abordari pe temeiuri rationale, ce incearca sa deschida calea spre decriptarea unor astfel de mecanisme psihologice subterane.

Cum sa-i explicam noi unui troglodit „autonomist”  precum retardatul  Sabin Gherman aceste lucruri elementare, cand „seful” sau, abilul sociolog Vasile Dancu le-a …subliminat in programul „politic” al postului tv  „Transilvania Live”, finantat subteran de Zoltan Teszari… Si care acum il și cumpara !!
Inca de la nazisti se stiu tehnicile  acelor slogane repetate obsesiv, care din minciuna, par a deveni realitate. Iar atunci cand vrei sa controlezi total un fenomen, pe de o parte il evidentiezi ca o „realitate” normala, iar pe de alta parte, abati atentia celorlalti de la subiectul respectiv, atacandu-i pe sustinatorii lui. Ori nu tocmai asa ceva incearca obsesiv sa „implemnteze” in secuime alde Tokes Laszlo, Antal Arpad si acolitii lorin frunte cu Hunnor, care au amenintat ca vor  boicota in fortza apropiatul Centenar  al Unirii??

Secesionistii europeni ai zilei,cum sunt cei din Catalunya –  indiferent de calea aleasă  pentru spargerea definitiva  a  statelor naţionale -, invoca, unanim, construcţia Europei Unite.  La nivel instituţional, Bruxelles-ul , condus de puternica  Germanie unitara, găzduieşte, din 1994 un Comitet al regiunilor, după ce, tocmai hat în 1992, Consiliul Europei a lansat Carta limbilor regionale şi minoritare.  “Receptivitatea” protagoniştilor europeni faţă de tendinţele centrifuge din diverse state ale continentului poate părea absurdă sau paradoxală, amintind străvechiul dicton Divide et impera…Cum se spune asta pe nemtzeste? Consecintele  “dezvoltarii Europei regiunilor” pare să fi fost lansată parca tocmai pentru a crea condiţii deosebit de favorabileemergentei naţionalismelor regionale”, Care, iata, au explodat ieri la Barcelona – unde a fost „declarata” aberant independentza Catalunyei!!.
Cum se vede, tocmai naţionalismul autonomist… a generat secesionismul Statului national democrat, Spania!
In ultimul timp, cu logistica directa de la Budapesta, tot mai zgomotos si amentintator se încearca introducerea in dezbaterea europeana a ... autonomiei inexistentului Tinut secuiesc. Deocamdata Comitetul regiunilor a respins  comicăria „impunerii „de la Centru „a acestui fantomatic „Tinut. Dar constructia  unui virtual  Stat  european – ce s-a votat ieri la Barcelona ! unii spera ca vor fi viabile  si in restul Europei, „tzandarile” unor autonomii risipite prin statele de azi ale continentului (!!?) Poate doar sub o dictatura putinista! Se aude, dle Orban Viktor? (ddr)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.