Autospeciale configurate pentru zone greu accesibile vin în dotarea ISU Braşov

Autospeciale configurate pentru zone greu accesibile vin în dotarea ISU Braşov

0 67

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” (ISU) Braşov vor avea în scurt timp în dotare două autospeciale de pompieri cu tracţiune integrală, care permit intervenţiile în cartierul Şchei, dar şi în zonele împădurite din jurul Braşovului. Vehiculele au fost prezentate ieri fiind testate pe drumul forestier din Valea Cetăţii care urcă pe Tâmpa.
Valoarea achiziţiei pentru cele două autovehicule speciale de intervenţie în situaţii de urgenţă, cu apă şi spumă, Iveco Daily, şi dotările necesare, a fost de 1.549.380 de lei, inclusiv TVA, sumă alocată din bugetul local.

Apa pentru autospeciale poate proveni din mai multe surse
Cele două autovehicule, cu tracţiune 4×4, se pot deplasa rapid, inclusiv pe terenuri accidentate, pentru realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi pot fi folosite în cadrul unor misiuni de descarcerare uşoară.. Autoutilitarele sunt dotate şi cu instalaţii şi accesorii de desecare, în cazul inundaţiilor, echipamente de protecţie respiratorie, echipamente de protecţie individuală, echipamente stingere incendii de pădure, echipamente acces la înălţime, echipamente iluminare, echipamente de îndepărtare a fumului şi pentru comunicaţii radio.
Maşinile pot lucra cu apă independent, folosind apa din rezervorul propriu, din surse sub presiune, din surse naturale sau în cooperare cu alte autospeciale similare sau diferite şi motoutilaje, dar concepute pentru lucrul cu apă.

De la o autospecială ultramodernă la o alta ce poate deveni ,,piesă de muzeu”
De altfel, inspectorul şef al ISU Braşov, lt. col. Lucian Marciu, a reamintit faptul că din luna aprilie a acestui an, SVSU (Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă) Braşov are o autospecială de ultimă generaţie pentru intervenţii, care a costat 554.000 lei.
De altfel municipalitatea braşoveană are în plan amenajarea unei baze de intervenţie până în iunie 2020. Aceasta ar urma să fie pe Aleea Petuniei, într-un fost punct termic dezafectat, iar pentru acest proiect este în lucru documentaţia tehnică.
În altă ordine de idei Lucian Marciu, a declarat că în parcul auto al ISU Braşov sunt 24 de autospeciale cu apă şi spumă, fără cele două de acum. Printre maşinile existente în dotarea ISU Braşov, sunt şi două autospeciale destul de vechi.
Cea mai veche autospecială are peste 40 de ani, dar este încă funcţională. De asemenea, avem o autospecială cu scară din anii 1972 sau 1976, care, la fel, este funcţională. Totuşi, noi sperăm să o vedem funcţională, dar într-un muzeu. Noi avem grijă de toate va trebui să ne facem treaba cu ele. Vom mai primi şi altele, având în vedere că urmează să ne mai dezvoltăm”, a încheiat reprezentantul ISU.
I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.