Avertizare meteo – o masă de aer polar va traversa România! În...

Avertizare meteo – o masă de aer polar va traversa România! În depresiunile intramontane sunt așteptate temperaturi sub zero grade

0 60

O masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci în jumătatea de Nord a țării, anunță meteorologii.
De miercuri, răcirea se va simți și în partea de Sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul geografic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara.
Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit.
Valorile termice vor fi de la 17 – 18 grade în Maramureș, Nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32 -33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de Nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, de miercuri se răcește și în jumătatea de Sud, și se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de Nord vor fi 16 grade, în scădere de la 18 grade.
Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineața, în depresiunile intramontane vor fi temperaturi sub zero grade și brumă.
„De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”, mai spune meteorologul.

La Brașov prezența masei de aer polar va fi resimțită spre sfârșitul săptămânii când se va înregistra prima valoare negativă a acestei toamne. Vezi tabelul:

Joi, 19Predominant însorit17 °C3 °C0%6 WSW
Vineri, 20Cer parțial noros12 °C1 °C0%13 W
Sâmbătă, 21Cer parțial noros12 °C-1 °C0%7 WNW
Duminică, 22Predominant înnorat16 °C0 °C0%3 W

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.