Banca Mondială vrea Braşovul la masa negocierii Autostrăzii

Banca Mondială vrea Braşovul la masa negocierii Autostrăzii

0 90

Banca Mondială încă analizează dacă se va implica în proiectul autostrăzii Comarnic Braşov. O decizie finală va fi luată cel târziu la finalul lunii iunie. Reprezentanţii Băncii Mondiale consideră că la discuţiile privind proiectul autostrăzii Comarnic Braşov ar trebui să participe şi municipalitatea braşoveană

Banca Mondială încă analizează dacă se va implica în proiectul Autostrăzii Comarnic Braşov. O decizie finală va fi luată cel târziu la finalul lunii iunie. Reprezentanţii Băncii Mondiale consideră că la discuţiile privind proiectul autostrăzii Comarnic Braşov ar trebui să participe şi municipalitatea braşoveană
Parteneriatul între Guvernul României şi Banca Mondială a fost anunţat în toamna anului trecut. Fostul premier Mihai Tudose declara atunci că instituţia financiară va oferi suport tehnic şi va coordona această activitate. Deşi au trecut mai bine de şase luni de atunci, Banca Mondială nu a decis încă dacă şi în ce fel s-ar putea implica în proiectul Autostrăzii Comarnic Braşov.
Tatiana Proskuryakova, director pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale, a declarat la Braşov că speră ca acest proiect să fie negociat curând – până la sfârşitul lunii aprilie sau mai – pentru a fi prezentat board-ului companiei înainte de finalul lunii iunie.
Oficialii Băncii Mondiale au declarat că municipalitatea braşoveană ar trebui să stea la masa discuţiilor atunci când se discută proiectul autostrăzii. Primarul George Scripcaru spune că în urmă cu câţiva ani, atunci când s-a prezentat proiectul nu a fost de acord cu traseul propus, care aducea tot traficul greu în oraş, prin Cristian în zona Bartolomeu.
„Cu Banca Mondială va fi oricum un plus pentru că Banca Mondială este implicat în acest proiect de asistenţă tehnică pentru proiectul autostrăzii şi atunci va prezenta soluţia cea mai bună” a declarat George Scripcaru.
De altfel, traseul viitoarei autostrăzi a creat numeroase discuţii. Ministerul Transporturilor a organizat la sfârşitul anului trecut o întâlnire cu primarii localităţilor prin care ar urma să treacă tronsonul de Autostradă Comarnic – Braşov. Şi edilii localităţilor braşovene pe unde ar urma să treacă autostrada s-au întâlnit într-o dezbatere însă Guvernul nu a o lua deocamdată decizia finală.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.