Bani europeni pentru 50 de km drum între judeţele BV-CV

Bani europeni pentru 50 de km drum între judeţele BV-CV

0 125

Drumul de legătură între DN 12 şi DN 13 va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile şi cofinanţare de la consiliile judeţene Braşov şi Covasna

Drumul de legătură între DN 12 şi DN 13 va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile şi cofinanţare de la consiliile judeţene Braşov şi Covasna.
Cele două contracte de finanţare au fost semnate chiar pe podul de peste Olt de la Augustin, la limita judeţelor Braşov şi Covasna.
Vor fi modernizaţi aproape 50 de kilometri de drum – 33 în judeţul Covasna şi 15,5 în judeţul nostru.

Lucrările privesc traseul interjudeţean Braşov-Covasna, care uneşte DN13 cu DN 12, prin Măieruş, ocolind munţii de la Baraolt şi Bodoc, cu revenire la cursul superior al Oltului, în comuna Malnaş. Finanţarea se referă la reabilitarea unor porţiuni din DJ 131, apoi DJ 131B, precum şi DJ 122, pe traseul DN 13-Măieruş-Apaţa-Ormeniş-Augustin-limita dintre judeţe-Baraolt-Biborţeni-Malnaş-DN 12.

Potrivit lui Simion Creţu, director ADR Centru, cele două proiecte semnate ieri fac parte din strategia de dezvoltare regională, partea de infrastructură rutieră care îmbunătăţeşte conectivitatea drumurilor judeţene la reţelele cunoscute ca reţele europene de zona transportului rutier.
Drumurile judeţene reabilitate în aceste proiecte, prin corelarea intereselor de dezvoltare ale judeţelor Covasna şi Braşov, asigură o conectivitate mai bună a zonei cunoscute sub numele de Valea Zălanului, aflate la sud de Munţii Baraolt, cu principalele artere rutiere din sud-estul Transilvaniei.

Legătura se face cu DN 12 – care porneşte din Braşov şi traversează municipiile reşedinţă de judeţ Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, până în nordul Regiunii Centru, la Gheorgheni şi Topliţa – şi cu DN 13 – care uneşte municipiile Braşov şi Tîrgu Mureş, prin Rupea şi Sighişoara. Valea Zălanului, considerată un adevărat „colţ de rai”, a fost descoperită în urmă cu două decenii; de atunci, este intens promovată de către Charles, Prinţ de Wales şi moştenitorul Coroanei britanice, care şi-a cumpărat aici o proprietate.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.