Bani risipiți? Doar 10 încărcări la prize a maşinilor electrice în 2017...

Bani risipiți? Doar 10 încărcări la prize a maşinilor electrice în 2017 la Braşov

Potrivit unei prevederi din programul de guvernare, în România se vor amenaja 20.000 de staţii de alimentare pentru maşinile electrice. Judeţul Braşov ar urma să aibă până în 2021 cel puţin 500 de astfel de puncte de alimentare

Potrivit unei prevederi din programul de guvernare, în România se vor amenaja 20.000 de staţii de alimentare pentru maşinile electrice.

Judeţul Braşov ar urma să aibă până în 2021 cel puţin 500 de astfel de puncte de alimentare. În acest moment în judeţ există doar 10 staţii electrice: 8 se află în parcarea supraetajată de la Spitalul Militar Regina Maria şi alte două în parcarea din apropierea Primăriei Municipiului.

Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Pirmăriei, în funcţie de cerinţe, acest sistem de încărcare de la sistemul de iluminat public poate fi extins în mai multe locurii.

Paradoxul este, însă că, deşi folosesc locurile de parcare destinate autoturismelor electrice, proprietarii lor nu prea obişnuiesc să le încarce în aceste locuri.

Anul trecut, în întreg judeţul nu s-au înregistrat nici măcar 10 încărcări ale maşinilor electrice în aceste parcări. În acest moment, la nivelul României, numărul maşinilor electrice şi hibrid nu atinge 10.000 de unităţi, dintre care cele mai multe sunt hibrid.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.