Baschet : Olimpia Brașov a atins suta, în Cupa Europei Centrale

Baschet : Olimpia Brașov a atins suta, în Cupa Europei Centrale

0 106

În al doilea meci din cadrul Cupei Europei Centrale, Olimpia Brașov a întâlnit miercuri, în sala sporturilor de la poalele Tâmpei, echipa cehă Zabiny Brno. După un debut modest de meci, marcat de multe greșeli și de reglarea treptată a tirului spre coșul advers, echipa brașoveană și-a luat rolul de gazdă în serios și jocul a curs altfel, iar diferența pe tabelă a început să crească. Marcată de accidentarea Gabrielei Irimia, care are mâna în ghips, echipa brașoveană ș-a căutat identitatea, jucătoarele care au intrat pe teren încercând să suplinească o absență foarte importantă. Mai mult, Handford a dat emoții, după ce s-a lovit la o aglomerare sub panoul advers dar, din fericire, a revenit rapid în joc și a făcut-o cu succes…Ca de obicei, Pesovic a fost irezistibilă și a adus siguranță echipei, iar Higgins a completat-o fericit, cele două fiind coșgeterele partidei. Spre final, cu victoria în buzunar, antrenorii brașoveni au introdus pe teren exclusiv tinere jucătoare, care au reușit să aducă, în aplauzele galeriei, suta de puncte pe tabelă, după o aruncare liberă, transformată de Pop! Scor final : 100-87 (23-27, 28-16, 26-19, 23-21) pentru Olimpia Brașov, care obține astfel a doua victorie în cupa europeană.
Au marcat pentru Olimpia : Pesovic 32, Higgins 30, Handford 27, Moraru 6, Kazlauskaite 2, Dumitrache 1, Pop 1, Chirilă 1
Pentru Olimpia Brașov urmează un meci de cu totul alt calibru, sâmbătă, tot acasă, de la ora 19,00, cu Sepsi Sf. Gheorghe, în Campionatul Național.
Dorin Dușa

COMENTARII