Legea pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş (A8) – doi parlamentari de Brașov au...

Legea pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş (A8) – doi parlamentari de Brașov au avut alte pozitii față de restul aleșilor nostri!!

Deputatul USR Tudor Benga s-a abținut punând la îndoială posibilitatea ca România să construiască tronsonului de 100 de km de autostradă montană. Social democratul Mihai Mohaci a spus în schimb un NU categoric proiectului pe care îl consideră prea scump

Doi deputaţi brașoveni nu au agreat proiectul Legii Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş adoptat aproape în unanimitate.
Deputatul USR Tudor Benga s-a abținut punând la îndoială tehnicitatea proiectului de hotârâre dar mai ales posibilitatea ca România să construiască tronsonului de 100 de km de autostradă montană.
Social democratul Mihai Mohaci a spus în schimb un NU categoric proiectului pe care îl consideră prea scump și deloc favorabil Brașovului.

Legea prin care Guvernul este obligat să construiască Autostrada Unirii, Târgu Mureş – Iaşi, a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul Tudor Benga s-a abținut la vot. Acesta susține că, în opinia sa, ruta Iași Târgu Mureș este mult mai costisitoare și mai greu de realizat decât A13 Bacău Brașov.
„Sunt șanse mai bune pentru o majoritate a moldovenilor să fie legați la sistemul de autostrăzi pe ruta Bacău Brașov și mai departe pe Sibiu decât pe A8 Iași -” explică deputatul USR Tudor Benga.

Singurii care s-au opus proiectului au fost un deputat de Covasna de la UDMR și social democratul Mihai Mohaci. „Și eu vreau autostrada Iași Târgu Mureș dar o vreau mai întâi pe asta, e și mai scurtă și mai ieftină. Brașovul trebuie să devină un nod rutier pentru Transilvania”, spune deputatul Mihai Mohaci.
Cu totul votul primit legea are multe probleme de aplicare. Proiectul are în continuare multe piedici, toate obiective. Valoarea investiției pentru Autostrada Târgu Mureș – Iași (A8) este de aproape cinci ori mai mare, sunt dificultăți reale de trecerea munților și chiar lungimea, pe traseul ales, este cu mult mai mare, diferenta este de 158 km. La acestea se adaugă incă un detaliu deloc de neglijat, Guvernul Dăncilă a nu dat un aviz favorabil acestui proiect. Alte detalii pot fi urmarite in articolul: https://infobrasov.net/dezvoltarea-brasovului-continua-sa-deranjeze-conexiunea-est-vest-pe-autostrada-a13-anulata-prin-lege2

Conform datelor ndin MPG!, Autostrada Iași – Târgu Mureș va avea o lungime de 318 km și a fost estimată la aproape 10.8 miliarde de euro.

Autostrada A13 Brașov – Bacău are o lungime de 160 km și un cost estimat de 1,8 miliarde de euro

Vifor Rotar & Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.