Benga vrea demisia lui Barna

Benga vrea demisia lui Barna

0 155

USR pare viu şi are democraţie internă. Deputatul braşovean, Tudor Benga, vrea demisia ex-candidatului Barna susţinând în mod corect că un eşec netaxat la timp duce la alt eşec.

Benga : Au fost numeroase erori de strategie
Amintim că Benga este membru al Biroului Naţional al USR. Solitarea demisiei fostului candidat anunţat, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, că a cerut demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drula şi Ionuţ Moşteanu.
Am cerut o serie întreagă de explicaţii de la toţi trei, pentru cine nu ştie Cătălin Drulă este şeful de campanie, iar Ionuţ Moşteanu este şeful de comunicare USR. Multe informaţii le cerusem încă de cu mult dinainte de finalul campaniei şi nu le-am primit nici până azi”, a scris deputatul braşovean.

Benga susţine că „rezultatul de la prezidenţiale este un eşec şi aşa cum am spus şi ieri (luni seara – n.r.), consider că un eşec fără asumare şi fără consecinţele de rigoare reprezintă doar preambulul unui viitor nou eşec. Au fost numeroase erori de strategie şi implementare atât la nivel de campanie prezidenţială cât şi la nivel de management al partidului în general. Am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, şi cred că este timpul pentru o asumare reală dacă vrem să arătăm alegătorilor că efectiv ascultăm mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor”.

În ceea ce priveşte „votul de încredere” solicitat de Barna, Tudor Benga a declarat că „nu consider acceptabilă soluţia cererii votului de încredere anunţat de Dan Barna, nu are vreo baza statuară şi mi se pare o scamatorie politică ce va atrage comparaţii foarte nefericite (aluzie la un vot similar solicitat în 2018 fostul lider PSD Liviu Dragnea – n.n.). Nu ascund faptul că opinia mea este împărtăşită de relativ puţini colegi din Comitetul Politic, dar consider că este de datoria mea, ca parlamentar USR şi membru în Biroul Naţional, să spun clar şi răspicat ceea ce consider eu că este soluţia matură pentru a readuce partidul pe făgaşul corect”.


Tensiuni interne la USR pe plan naţional
Mai mulţi lideri ai USR, printre care Cosette Chichirău, braşoveanul Tudor Benga şi Cristian Ghica, i-au cerut, luni seara, demisia lui Dan Barna din funcţia de preşedinte al USR.
Anterior menţionaţii i-au cerut lui Dan Barna să îşi asume eşecul de la alegerile prezidenţiale, atât el cât şi echipa de campanie.
Conform mai multor publicaţii centrale cei care i-au cerut demisia lui Barna au criticat şi echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidenţiale pentru strategia care a dus candidatul USR-PLUS la un scor mult mai mic decât cel obţinut de alianţă la alegerile europarlamentare.
În schimb, preşedintele USR vrea să ceară un vot intern, online, în care să decidă membrii partidului dacă îl mai vor sau nu în funcţie, propunere catalogată de opozanţi ca fiind un „tertip” pe care l-a făcut şi Liviu Dragnea. Totuşi mâine va avea loc o şedinţă a Biroului Naţional în care se va stabili procedura prin care Dan Barna ar urma să îşi pună mandatul pe masă.

Tensiuni şi la nivelul alianţei
Potrivit presei naţionale, în şedinţa de joi a USR va fi reluat subiectul fuziunii cu PLUS, subiect deschis şi la şedinţa Consiliului Naţional de luni. Dan Barna şi-a anunţat colegii că cei de la PLUS forţează o fuziune, încercând să profite de rezultatele slabe de la alegerile prezidenţiale.
Diferenţele de opinie şi de mod de lucru între PLUS şi USR s-au făcut simţite mai ales în campania electorală, cei din USR reclamând faptul că oamenii din partidul lui Cioloş nu s-au implicat pentru Dan Barna şi ar fi muncit mai puţin .

De cealaltă parte, cei de la PLUS s-au plâns de certurile interminabile din interiorul USR, purtate în permanenţă pe grupurile de Facebook interne, de pe care de altfel Cioloş şi oamenii săi s-au retras. Un alt reproş al celor din PLUS a fost că USR nu a dorit să folosească expertiza oamenilor lui Cioloş în strategii de campanie.
Viziuni diferite au fost şi în privinţa intrării la guvernare, PLUS declarându-se în repetate rânduri dispus să îşi asume participarea într-un Executiv alături de PNL, în vreme ce USR s-a opus, lucru care a fost deranjant pentru membrii Uniunii, lucru care s-a văzut duminică la vot.
I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.