BERD dă un mare tun la Brașov – va finanța și va...

BERD dă un mare tun la Brașov – va finanța și va controla achiziția a 100 de autobuze!

Edilii se pregătesc să semneze contractul de achiziţionare a 100 de autobuze. În ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii au aprobat un acord de sprijin din partea municipiului pentru RATBV SA în vederea achiziţiei de mijloace de transport noi, dar şi contractul negociat cu BERD cu privire la contractarea unui împrumut în acest sens

Edilii se pregătesc să semneze contractul de achiziţionare a 100 de autobuze. În ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii au aprobat un acord de sprijin din partea municipiului pentru RATBV SA în vederea achiziţiei de mijloace de transport noi, dar şi contractul negociat cu BERD cu privire la contractarea unui împrumut în acest sens.
Primăria speră să acceseze şi fonduri europene pentru alte autobuze electrice.
După semnarea contractului, procedura de achiziţie a celor 100 de autobuze noi va fi gestionată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
La şedinţa de consiliu local de la finele săptămânii trecute a participat şi senatorul braşovean Allen Coliban, preşedintele Comsiiei de Mediu din Senat.
USR-istul le-a solicitat consilierilor să ia în calcul la orice astfel de achiziţie şi care sunt costurile de mediu ale fiecărui proiect implementat.

Directorul RATBV SA, Ovidiu Bucurei, a dat asigurări că noile mijloace de transport vor avea motoare Euro6 şi emisii de particule mult mai mici faţă de cele din actuala flotă.

După semnarea contractului se va deschide licitaţia, procedură ca va avea loc cel mai probabil de anul viitor şi va fi gestionată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Suntem in fata unei frumoase lovituri date de BERD in realatia de finantare a unei administratii publice. Poaate ne spune cineva cum a fost selectata aceasta banca, care are un statut pur comercial, de catre conducerea Primariei Brasov. Cam de cand este primar dl Scripcaru BERD este singura care finanteaza proiectele.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.