Bilant Titularizare – 104 dascăli au lipsit şi 37 s-au retras din...

Bilant Titularizare – 104 dascăli au lipsit şi 37 s-au retras din săli!!

0 71

Ieri, dascălii au susţinut proba scrisă a titularizării - concursul de ocupare a posturilor sau catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar. 104 din cei 726 de candidaţi s-au înscris pentru posturile vacante au absentat iar alţi 37 s-au retras în timpul examenului

După elevi, a venit rândul profesorilor să treacă prin emoţiile examenului. Ieri, dascălii au susţinut proba scrisă a titularizării – concursul de ocupare a posturilor sau catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar. 104 din cei 726 de candidaţi s-au înscris pentru posturile vacante au absentat iar alţi 37 s-au retras în timpul examenului.
Concursul s-a desfăşurat în două centre de examen, la Colegiul Naţional Andrei Şaguna şi la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu. Faţă de alţi ani, subiectele au fost acceptabile, spun dascălii.
Posturi sunt suficiente: 195 de posturi cu valabilitate de cel puţin 4 ani (titularizabile), 722 cu angajare pe perioadă determinată între 1 şi 3 ani.

De asemenea, mai sunt 1528 de posturi incomplete, fracţii de normă, care, combinate, pot forma alte câteva sute de posturi complete, cu angajare tot pe perioadă determinată.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie iar contestaţiile se depun la sediul IŞJ până a doua zi la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă şi la inspecţia specială la clasă în timp ce pentru angajarea pe perioadă determinată sau suplinire, este suficientă nota 5. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în 25 iulie.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.