Biserica Neagră a intrat din nou în şantier

Biserica Neagră a intrat din nou în şantier

0 112

De această dată este vorba de restaurarea și conservarea elementelor litice ale monumentului, intervenţii care fac parte dintr-o lucrare mai mare de restaurare a şarpantei

De această dată este vorba de restaurarea și conservarea elementelor litice ale monumentului, intervenţii care fac parte dintr-o lucrare mai mare de restaurare a şarpantei, programate să fie finalizate până în 2025.

În acest an vor fi reabilitate sau înlocuite elemente deteriorate din lemn, piatră, metal și cărămidă. Intervențiile constau în elaborarea unui proiect de conservare și restaurare a statuilor gotice originale aflate în interiorul bisericii, îndepărtarea inscripțiilor de tip „graffiti” de pe fațada bisericii sau intervenții asupra galeriei din partea superioară a fațadei.

În viitorul apropiat, vor fi restaurate complet şi statuile de pe fațadele bisericii, replici din anii 1935-1940 ale statuilor originale, aflate acum în interiorul bisericii. Aceste intervenții au caracter de salvare și protecție, dar și de repunere în valoare, pentru valorificarea întregii fațade.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.