„Bolnavul se vindecă singur de coronavirus”! Și… multă „apă de ploaie”!

„Bolnavul se vindecă singur de coronavirus”! Și… multă „apă de ploaie”!

0 17
A lab technician holding a test tube that contains blood sample from a patient that has tested positive with the COVID-19 coronavirus at Amphia Hospital. The Amphia Hospital is currently carrying out between 400-500 tests a day for suspected cases of the COVID-19 Coronavirus. Coronavirus testing are to patients free of charge in the Netherlands., Image: 508058163, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii care pot avea efecte secundare grave”

Prof.dr. Traian Mihăescu, renumit medic pneumolog din Iași, susține că bolnavul se vindecă singur de coronavirus și că nu are nevoie de medicamente cu efecte adverse grave. Medicamentele care se administrează pacienților cu COVID-19 continuă să provoace controverse în rândul medicilor pneumologi.
Dacă medicul timișorean, Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen, sintetiza eficiența tratamentelor anti covid-19 cu fraza „sunt apă de ploaie, acum profesorul ieșean susține că nu există tratament pentru pacienții cu coronavirus. 
Mai mult, avertizează acesta, medicamentele utilizate în acest moment pot avea efecte secundare grave. „În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală». Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate».

Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii. Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», spune prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie din București, într-un interviu acordat BZI.ro.
Pe de altă parte, prof. dr. Traian Mihăescu susține că Hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora.

Prof. dr. Traian Mihăescu, pneumolog din Iași: „Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii care pot avea efecte secundare grave”

Declarațiile medicului ieșean vin după ce, în urmă cu o săptămână, directorul Institutului Oncogen, prof.dr. Virgil Păunescu afirma că tratamentele aplicate în România pentru covid-19 nu ar fi eficiente.
Excepție ar face, susține el, doar tratamentul cu plasmă de la pacienții infectați și vindecați.
”Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot.”,afirma Păunescu. https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.