Brașoveanul Rareș Ailincă, medalie de bronz cu echipa României, la Campionatul European...

Brașoveanul Rareș Ailincă, medalie de bronz cu echipa României, la Campionatul European de scrimă

0 101

Performanță foarte bună a sabrerului brașovean Rareș Ailincă (foto, dreapta), la Campionatul European de scrimă, pentru cadeți și juniori, de la Soci, Rusia : medalie de bronz, cu echipa! În proba masculină de sabie pe echipe, s-au prezentat la start 13 formaţii. România a intrat în concurs direct pe tabloul de 8, învingând Polonia, cu 45-38, după care a pierdut contra Ungariei, 45-40. România a încheiat întrecerile cu o victorie clară contra Rusiei, în finala mică, 45-28. Pentru România, în afară de Ailinică, au mai tras: Andrei Păştin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) şi Alexandru Zmău (CSM Iaşi). Băieţii au fost coordonaţi de pe margine de tehnicianul brașovean Rareş Dumitrescu.
România a câştigat încă două medalii de bronz la Campionatul European, în probele pe echipe, la spadă feminin şi floretă feminin, pentru cadeți
În proba feminină de spadă pentru echipe, România a încheiat competiția cu o victorie cu Israel, în finala mică, 44-36.Pentru România au tras: Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) şi Claudia Durău (LPS Craiova).

Proba de floretă a pornit cu 15 formaţii. România şi-a început ziua pe tabloul de 16, într-un meci împotriva Turciei, câştigat cu 45-19, şi a încheiat-o cu o altă victorie categorică în finala mică, în faţa Letoniei, 45-30. În semifinale, România pierduse în faţa Poloniei, cu scorul de 45-30. Au tras pentru România: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) şi Karina Vasile (ACS Balestra). Antrenor: Florin Gheorghe.
D. D.

COMENTARII