Brașoveni se confirmă – Autostrada Comarnic-Braşov sub boicot liberalo-Iohannist

Brașoveni se confirmă – Autostrada Comarnic-Braşov sub boicot liberalo-Iohannist

Nici nu s-au asezat bine la „butoane” și Guvernul Orban Ludovic a     spus „Nem” Autostrăzii Comarnic – Bucuresti!
 Adica cum?  Unii au luat shpaga si noi s-o facem !  E corect?”

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) nu a primit acordul liberalilor pentru construirea Autostrăzii Comarnic-Braşov, Şi chiar dacă ar fi fost atribuit, acest contract  noul Guvern PNL nu susţine acest proiect. Însuşi noul ministru  al Transporturilor din partea PNL, Lucian Bode, a declarat public că nu susţine proiectul realizării prin PPP cu chinezii și că va trebui făcută o noua …analiză urgentă pe proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov.

„Pe Comarnic-Braşov va trebui să facem o analiză urgentă să vedem unde au ajuns, în ce stadiu au ajuns cu acest PPP, pe care eu am spus public că nu-l susţin deoarece generează, aşa cum am văzut în rapoarte ale Comisiei Europene, costuri suplimentare duble în multe situaţii, reducerea numărului de kilometri, perioada de implementare foarte-foarte mare, dublă faţă de cât estimau iniţial. Această formă de PPP nu o susţin. Am spus, pe Comarnic-Braşov vom cere un punct de vedere din partea Comisiei Europene şi aprobarea Comisiei, iar dacă BEI, BERD, Banca Mondială, instituţiile financiare internaţionale vor dori să intre ca parteneri în a susţine acest proiect, eu cred că se poate realiza şi în PPP, dar împreună cu partenerii europeni,a  spus Lucian Bode, conform economica.net.

De asemenea, programul de guvernare al PNL privind autostrada care ar trebui să traverseze Carpaţii prin Valea Prahovei prevede – să recunoaștem, in mod realist – doar construirea secţiunii de 58 kilometri de la Comarnic la Braşov, fără tronsonul de la Ploieşti la Comarnic… care ar avea deja 4 benzi realizate!
Din Program lipsește inclusiv varianta de drum național pe Valea Doftanei, ce trebuie realizată pentru a nu bloca DN1 și DN1A în perioada realizării Autostrăzii Comarnic-Brașov. Este vorba de un drum care va deschide noi perspective de dezvoltare economică și în special a turismului datorită multiplelor elemente de atracție a zonei.

Se dă timpul înapoi
„Autostrada Comarnic-Braşov în lungime de 58 km şi costuri relativ acceptabile (997,75 milioane de euro) ce ajunsese deja in etapa de obţinere a sprijinului Comisiei Europene  prin Instituţiile Financiare Internaţionale, (Banca Mondială, BEI şi BERD)  isi dadusera acordul să participe la finanţarea proiectului. Noi vom  utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu şi soluţii tehnice moderne şi prietenoase cu mediul ambiant… (ex. folosirea  tunelurilor!)”, se arată în programul de guvernare al PNL… 
Și cănd te gandesti că tocmai Orban, care se dă brașovean și a fost ministru la  ”Transporturi”, girează acest nou blocaj!!
Autostrada Comarnic-Braşov are o istorire destul de tristă fiind blocată de mai multe ori după anul 2000. Startul blocajelor l-a dat Radu Berceanu, unul din miniștri „specializat” în blocaje, anulând un contract gata semnat, negociat în 2004 cu gigantul francez Vinci.

Concurența Brașov – Sibiu o realitate ignorată de politicieni
Că trăim într-o lume concurențială nu mai este un secret pentru nimeni. Brasovenii trebuie sa conștientizeze situția delicată în care suntem împinși de politicini care își spun de dreapta. Sibiu a fost și este unul din marii noștri concurenții, nu doar la nivelul Regiunii 7 Centru sau Ardeal, ci și la nivel național. Prin blocarea semnarii contractului pentru realizarea Autostrăzii Comarnic – Brașov cu asocierea chinezo-turcă se mai introduce o nouă amânare în realizarea proiectului. Și asta în situația in care se accelerează relizarea celeilalte autostrăzii de pa Valea Oltului, susținută masiv de către sibianul Klaus Werner Iohannes.
Consecințele negative în dezvoltarea economică și în special a turismului la nivelul Județului Brașov vor fi catastrofale, ținănd cont și de faptul că Sibiul are deja un aeroport funcțional iar noi NU. Vom reveni.

DDR & Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.