Brașovenii ăn fața unei noi promisiuni – fără birocraţie la decontarea tratamentelor...

Brașovenii ăn fața unei noi promisiuni – fără birocraţie la decontarea tratamentelor medicale în străinătate

0 37

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov anunță că din acest an persoanele asigurate care au primit servicii medicale în afara țării nu mai sunt nevoite să-și traducă și legalizeze documentele pe care le depun pentru decontarea cheltuielilor

Pacienții care și-au plătit tratamentul în străinătate și au cerut decontarea de la CAS scapa de birocrație. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov anunță că din acestan persoanele asigurate care au primit servicii medicale în afara țării nu mai sunt nevoite să-și traducă și legalizeze documentele pe care le depun pentru decontarea cheltuielilor.
Numărul pacienților care se tratează în clinicile din străinătate este ușor în scădere, arată cifrele înregistrate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov.

În 2018, CAS Brașov a decontat servicii medicale efectuate în străinătate în valoare de 13.3 milioane de lei mai puțin cu aproximativ 3 milioane de lei față de anul anterior.

Pentru acești pacienți care au nevoie de ajutorul medicilor din străinătate, a fost redusă birocrația, iar casele de asigurări de sănătate sunt cele care asigură traducerea documentele medicale care sunt anexate cererii de decontare a cheltuielilor.
Cele mai multe servicii medicale pentru pacienții brașoveni au fost oferite de clinici din Germania, Italia, Franța și Spania. În ceea ce privește afecțiunile, au predominat cele oncologice și cardiologice.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.