Brașovenii nu știu ce s-a pierdut – „dacă aş fi rămas ministru,...

Brașovenii nu știu ce s-a pierdut – „dacă aş fi rămas ministru, se făcea şi Sibiu-Piteşti, şi Comarnic-Braşov, şi Centura Bucureştiului”… zice Orban!

Ludovic Orban a declarat că, în cazul în care ar fi rămas ministru la Transporturi, ar fi fost realizate autostrăzile Sibiu-Pitești, Comarnic-Braşov şi Centura Bucureştiului.
Brașoveni vă amintiți, Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu în perioada 2007-2008.
Altceva decât cateva vizite la Brașov, printre care și o inaugurare la aerport, nu a făcut. Acum promite.

Iată ce ne spune, cică a pornit proiectele în timpul mandatului său, însă lucrurile nu au avansat nici după 11 ani. Oare de ce?
„Vă garantez că dacă aş fi rămas ministru, se făcea şi Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov şi autostrada de Centură a Bucureştiului, pentru că vă readuc aminte că toate aceste proiecte au pornit, s-au mişcat foarte repede faţă de cele pregătitoare, adoptasem indicatorii tehnico-economici, pregătisem documentaţiile de licitaţii, şi din păcate, iată că la 11 ani distanţă, suntem în acelaşi loc.
La fel şi cu Tg Mureş-Iaşi-Unghieni, aş vrea să vă readuc aminte că sunt primul ministru al Transporturilor care am vorbit de această autostradă, care are o importanţă strategică şi care a şi demarat procedurile de realizare a contractelor de fezabilitate şi iată că şi acum, după 11 ani, am ajuns în aceeaşi situaţie”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la ceremonia preluării de către Lucian Bode a mandatului la Ministerul Transporturilor”.

O reamintire pentru premierul Ludovic Orban. Contractul pentru realizarea Autostrazii Comarnic-Brasov a fost semnat în 2004 și a fost aruncat la coș de către acualul său coleg de partid Radu Berceanu. Să sperăm că tot ce s-a făcut pentru această autostradă până acum, ne referim la negocierile care s-au purtat cu asocierea chino-turcă, să nu urmeze drumul spre coș ca pe timpul lui Berceanu.

Și pentru că a „lipsit” o perioadă iată ce ne spune: „Eu nu pot să înţeleg, sincer, ce s-a întâmplat din 2014, astfel încât să ajungem acum, pe ultima sută de metri, la finalul anului 2019, să luăm nişte contracte care ar fi trebuit semnate în urmă cu trei-patru ani, şi astăzi ar fi trebuit să inaugurăm tronsoanele de autostradă, de cale ferată, să asigurăm navigabilitatea Dunării asigurată, să tăiem panglica la aeroportul, Compania Naţională a Aeroportului a cărei strategie de dezvoltare am adoptat-o în 2008 şi am ajuns în situaţia de a nu se face faţă la traficul de astăzi. Sigur că, din păcate, companii care, erau nu zic făceau mega performanţă, dar erau pe linia de plutire, aveau profit operaţional, au ajuns în situaţie extrem de critică şi aici, ministrul va avea nişte provocări”, a completat premierul.
Sigur va avea clarificările necesare, atât de la noi cât și de „colegii” din clasa politică mai repede decât ne așteptăm. Vom vedea atunci ce va mai recunoaște în fața românilor.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.