Brașovenii se vor bucura de autobuze noi pe liniile 50, 51 și...

Brașovenii se vor bucura de autobuze noi pe liniile 50, 51 și 52!

0 47

Primele autobuze din lotul celor 105 care vor ajunge până în aprilie la Brașov au ieșit pe traseu pe liniile 50, 51 și 52. Vehiculele au o lungime de 10.6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune

Primele autobuze din lotul celor 105 care vor ajunge până în aprilie la Brașov au ieșit pe traseu pe liniile 50, 51 și 52. Vehiculele au o lungime de 10.6 metri și o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune. Noile autobuze sunt dotate cu motoare EURO 6 clasa C, cel mai înalt standard existent în acest moment pentru motoarele diesel.
După ce au fost recepționate, autobuzele au fost înmatriculate, asigurate și echipate cu sisteme de validare și WIFI. Vehiculele sunt dotate cu şapte camere de luat vederi, trei exterioare şi patru interioare, pentru o imagine completă asupra vehiculului și echipate cu ecrane pentru informare şi publicitate.

Potrivit lui Ovidiu Bucurei, directorul RATBV S.A., este vorba de LCD-uri pe care se vor transmite informații de interesul călătorilor cât și informații de interes local și național. Va fi ca un televizor în autobuz pe care va rula și publicitate ar RATBV încasează niște venituri frumoase din această colaborare.
Ieri, câteva din noile autobuze au ieșit pe traseu. Pentru început, autobuzele vor rula pe liniile 50, 51 și 52. Până în luna aprilie vor ajunge la Brașov și celelalte 95 de autobuze pentru care a fost semnat contract de achiziție prin împrumutul obţinut de Municipalitate de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Călătorii spun că așteptau de mult ca flota regiei de transport să fie înnoită și speră la un confort sporit și un program mai bun odată cu introducerea pe trasee a noilor mijloace de transport în comun.
Noile autobuze au motoare Diesel EURO 6, sunt mai puţin poluante și vor avea podea joasă pentru a fi accesibile tuturor categoriilor de călători. Din cele 105 autobuze, 30 vor fi de mici dimensiuni, 40 vor fi medii iar 35 vor fi articulate, cu o lungime de 18 metri.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.