Braşovul se vede poluat numai de la Bucureşti

Braşovul se vede poluat numai de la Bucureşti

0 105

Nicio firmă nu este interesată să expertizeze calitatea aerului în Braşov. Contractul în valoare de 115.000 de lei prevede şi un plan de măsuri care ar trebui luate de autorităţi pentru a diminua poluarea din oraş. Pentru că nu s-a găsit o firmă care să facă studiul, edilii se vor adresa specialiştilor Universităţii Transilvania

Nicio firmă nu este interesată să expertizeze calitatea aerului în Braşov. Contractul în valoare de 115.000 de lei prevede şi un plan de măsuri care ar trebui luate de autorităţi pentru a diminua poluarea din oraş.
Pentru că nu s-a găsit o firmă care să facă studiul, edilii se vor adresa specialiştilor Universităţii Transilvania.
Braşovul a fost pomenit de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu printre oraşele poluate pentru care a fost declanşată procedura de infringement în cazul României.

Edilii spun însă că Braşovul a făcut progrese considerabile în privinţa calităţii aerului. S-a scos traficul greu din oraş, s-au plantat zeci de mii de puieţi şi a fost sistematizat traficul astfel încât să se reducă poluarea. În plus la Braşov nu mai există fabrici şi uzine care să polueze.

Subiectul nivelului de poluare din oraş a fost discutat şi în ultima şedinţă de consiliu local. Primarul Geroge Scripcaru spunea atunci că marea greşeală pe care a făcut-o Braşovul a fost aceea de a accepta montarea unor staţii de monitorizare în câteva intersecţii foarte aglomerate din oraş cum e cea de la Ceasu Rău, lucru pe care alte localităţi nu l-au făcut.

Vifor Rotar

COMENTARII