Brăţară cu buton de urgenţă pentru 100 de bătrâni singuri

Brăţară cu buton de urgenţă pentru 100 de bătrâni singuri

Consiliul Local va primi spre aprobare un proiect de hotărâre privind programul de teleasistenţă pentru persoanele vârstnice prin implementarea programului Butonul roşu

Consiliul Local va primi spre aprobare un proiect de hotărâre privind programul de teleasistenţă pentru persoanele vârstnice prin implementarea programului Butonul roşu.
Este o altă formă prin care municipalitatea marchează Centenarul Marii Uniri.
Proiectul presupune achiziționarea unui kit și a unui abonament lunar de teleasistență„Butonul Roșu”. Dispozitivul are un telefon mobil cu taste mari cu iluminare şi meniu simplu şi o brățară SOS rezistentă la apă ce permite conectarea la un număr predefinit în modul difuzor. Acestea vor fi acordate pentru 100 dintre cei mai vârstnici braşoveni, în ordinea descrescătoare a vârstei.
Atunci când vor avea o problem ăde orice natură, seniorii pot apăsa butonul roşu de pe brăţară şi vor fi direcţionaţi la un dispecerat. În funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate, dispecerul va iniția un protocol medical ce va indica acțiunile ce trebuie întreprinse, de exemplu îl va întreba pe senior dacă şi-a luat medicamentele, va stabili dacăeste nevoie de deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului etc. în cazul în care este ceva grav, anunţă imediat 112.
Valoarea totalăa proiectului este de 78.900, din care 39.300 sunt pentru achiziţionarea kit-urilor şi 39.600 de lei anual, pentru abonamente butonul roşu şi telefonice.
în cursul anului viitor va fi făcută o analiză a acestui sistem şi, în func‏ţie de rezultate, putea fi luatăîn considerare extinderea lui.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.