Brigitte este locatarul cu numărul 100 din Sanctuarul Libearty

Brigitte este locatarul cu numărul 100 din Sanctuarul Libearty

0 113

Este vorba despre o micuţă ursoaică în vârstă de doar patru luni; sălbăticiunea a fost găsită de un grup de prieteni aflaţi la picninc, în marginea pădurii

Este vorba despre o micuţă ursoaică în vârstă de doar patru luni; sălbăticiunea a fost găsită de un grup de prieteni aflaţi la picninc, în marginea pădurii.
Oamenii au crezut, iniţial, că este vorba despre un câine care cere ceva de mâncare, ulterior şi-au dat seama că e un pui de urs pierdut de mamă.

Pentru că ursoaica nu a apărut până la sfârşitul zilei, oamenii au adus puiul la Sanctuar. Au salvat-o, astfel, de la o moarte aproape sigură în pădure, unde ar fi riscat să fie sfâşiată de alte animale sălbatice sau să moară de foame.

Ursoaica a fost botezată după numele celebrei actriţe Brigitte Bardot, o bună prietenă a ursuleţilor încă de la deschiderea Sanctuarului de la Zărneşti.
Mica ursoaică se joacă acum cât e ziua de lungă; devine recalcitrantă numai când o răzbeşte foamea şi ştie că se apropie momentul biberonului cu lapte special pregătit pentru ea.

În ultimele trei săptămâni, alte două ursoaice au fost aduse în ”raiul ursuleţilor” de la Zărneşti. Este vorba despre Anca şi Pamela.

Fiecare dintre ele a trăit peste 20 de ani după gratiile grădinilor zoologice, una la Piatra Neamţ, cealaltă la Oradea.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.