Broşură de promovare a învăţământului profesional şi tehnic

Broşură de promovare a învăţământului profesional şi tehnic

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov vrea să promoveze şi anul acesta învăţământul profesional şi tehnic. Cum majoritatea agenţilor economici care funcţionează pe raza judeţului se plâng de lipsa persoanelor specializate în domenii tehnice Inspectorarul vrea să-i convingă pe angajatori să investească şi în acest an în editarea unei broşuri cu oferta educaţională a liceelor şi colegiilor tehnice din judeţ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov vrea să promoveze şi anul acesta învăţământul profesional şi tehnic. Cum majoritatea agenţilor economici care funcţionează pe raza judeţului se plâng de lipsa persoanelor specializate în domenii tehnice Inspectorarul vrea să-i convingă pe angajatori să investească şi în acest an în editarea unei broşuri cu oferta educaţională a liceelor şi colegiilor tehnice din judeţ.
Agenţii economici cu capital străin sau autohton se plâng tot mai mult în ultimii ani de lipsa acută de forţă de muncă, corespunzător calificată, indiferent de domeniul de activitate. Aceştia mărturisesc că în meserii precum bucătar, frezor, lăcătuş, sudor, ţesător şi chiar lucrător comercial sau recepţioner este foarte greu să găseşti persoana potrivită.
Ioana Frâncu, specialist resurse umane, crede că mai mulţi tineri ar trebui să se îndrepte şi spre meseriile tehnice care odată se făceau prin şcolile profesionale, chiar dacă există o reticenţă în acest sens.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi agenţii economici s-au întâlnit la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie pentru a analiza oportunitatea continuării promovării şi susţinerii educaţiei profesionale şi tehnice.scoala kronstadt3
Cosmin Roşia Micu, director executiv CCI Braşov, spune că Braşovul este un exemplu la nivel naţional în ceea ce înseamnă evoluţia învăţământului profesional în ultimii ani.
Cu sprijinul unor firme braşovene, în anul 2016 a fost demarat un proiect de popularizare a învătământului profesional şi tehnic şi a partenerilor.
Demersul s-a concretizat prin site-ul dedicat www.cariera.isjbrasov.ro şi prin editarea de broşuri cadre 05.12 , de unde elevii şi-au putut culege informaţii.
Inspectoratul Şcolar Judeţean vrea şi anul acesta să editeze astfel de broşuri
Anul 2017 a fost declarat anul învăţământului profesional şi tehnic în România. La nivelul judeţului Braşov ponderea învăţământului profesional şi tehnic, din total plan de învăţământ este de 51,6%.

Vifor Rotar

COMENTARII