Ca și Canci-escu, dl. Vestea e optimist! Doar s-a verificat: A PROMITE,...

Ca și Canci-escu, dl. Vestea e optimist! Doar s-a verificat: A PROMITE, nu-i costă bani… Aeroportul este tot acolo!

Durata de finalizare a proiectării, conform contractului semnat cu firma Search Corporation, este exact de  exact 75 de zile, de pe 29 mai 2017 cand la CJ Braşov  s-a dat comanda pentru  realizarea documentaţiei aferente Certificatului de Urbanism. Costul realizării acestor noi proiecte tehnice este deocamdata…de 474.344, 71 lei, cu TVA iunclus. Trecem peste faptul ca astfel de „cercificate” s-au mai tot dat pe vremea prdecesorului la presedinia C.J, odiosul personaj Aristotel Cancescu. Cronologic și in obiceiul institutionalizat de predecesor, la sfârşitul lunii mai, Consiliul Judeţean a reatribuit si contractul ce vizează realizarea proiectului tehnic pentru celelalte „suprafeţe de mişcare” de la Aeroportul Ghimbav. Sună fain! Alti bani care se cheltuie pe hârtii care nu ”zboară”. Punem si noi intrebarea daca vine un investitor serios si care vrea cu adevarat sa faca Proiectul credeti că va păstra ceva din hartiile pe care CJ Brasov arunca camioane de bani?
Noua firma
Search Corportion (de pare ruptă cândva din IPTANA, printr-o privatizare) s-a angajat ca va realiza aceste documentaţii  si va merge la faţa locului pentru a „inspecta” amplasarea. Proiectanţilor li se vor alătura şi reprezentanţi ai companiei IPTANA, care a realizat, ce sa vezi, studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv, dar in joc a intrat si… Apele Române, ţinând cont că pe lângă proiectarea căii de rulare Alfa si proiectarea… platformei de îmbarcare-debarcare, va fi necesară şi întocmirea proiectului pentru… extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare, inclusiv îndiguirea Pârâului Besălcin (nu…băscălcin!) care… mai nou… s-a aflat că trece prin zonă. Cu totul, proiecte peste proiecte si de-asupra …alte proiecte, că aiciea e sfârâiala!! Și, desigur, toate pe bani buni!!
In ultima varianta, a noului preș. al C.J. Adrian Veștea, un îndrăgostit de propria imagine, lucrurile stau (acesta este adevarul – nimic nu semișcă la Viitorul Aeroport decât banii, al dracului demulți) cam asa:
„Pe 20 iunie 2017, administraţia judeţeană a lansat noua licitaţie privind realizarea studiului de fundamentare care… să analizeze situaţia actuală şi variantele posibile pentru… finanţarea şi operarea obiectivului de investiţii «Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav». Studiul trebuie finalizat în termen de 45 de zile de la data atribuirii contractului/emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. Data-limită de depunere a ofertelor este 2 august, iar termenul maxim de evaluare a dosarelor este 28 august 2017”, a mai spus Adrian Veştea.
Pe cat facem pariu ca mai bine se stabilea …ca data „fatidica” sa fi fost… 23 August? Atunci pacaleala avea „Glantz” istoric… (d.d.rujan)

COMENTARII