O nouă strategie a Primarie – cabinete stomatologice noi pentru toți elevii...

O nouă strategie a Primarie – cabinete stomatologice noi pentru toți elevii din municipiul Brașov!

0 135

Un aparat modern va putea fi folosit imediat după vacanţa de iarnă la Şcoala Gimnazială nr 19. Cabinetul nu este destinat exclusiv elevilor de la această unitate de învăţământ ci tuturor elevilor braşoveni. Un alt cabinet va funcţiona în incinta Colegiului Tehnic Transilvania

Un aparat modern va putea fi folosit imediat după vacanţa de iarnă la Şcoala Gimnazială nr 19. Cabinetul nu este destinat exclusiv elevilor de la această unitate de învăţământ ci tuturor elevilor braşoveni.
Un alt cabinet va funcţiona în incinta Colegiului Tehnic Transilvania pentru uzul elevilor de liceu.
Medicii vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii iar costul controalele şi tratamentele va fi suportat de muncipalitatea braşoveană.
Statistica arată că unul din zece români nu a mers niciodată la dentist iar mulţi copii au probleme stomatologice de mici. Este motivul pentru care autorităţile locale au decis ca pe lângă cabinetul stomatologic studenţesc să înfiinţeze deocamdată două cabinete stomatologice şcolare.
În alegerea celor două cabinete stomatologice şcolare s-a ţinut cont de poziţionarea celor două unităţi de învăţământ, de efectivul de elevi, dar şi de deschiderea manifestată de conducere.Cele două cabinete stomatologice vor fi funcţionale imediat după vacanţa de iarnă atunci când şi medicii stomatologi nou angajaţi îşi vor începe activitatea.
De altfel, personalul medical de specialitate este principala problemă cu care se confruntă autorităţile locale.
Mariana Topoliceanu, directorul executiv al DSS Braşov, declară că mai este nevoie de 22 de asistente medicale şi 10 medici pentru a putea asigura prezenţa a cel puţin unui cadru medical în toate unităţile de învăţământ din Braşov, unde există încă 17 unităţi unde nu intră nici o asistentă medicală.
În bugetul pe 2018 municipalitatea intenţionează să prindă şi achiziţia a încă două echipamente dentare complete pentru alte două unităţi de învăţământ din oraş.
Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că, în acest an, se vor face demersuri pentru a amenaja și a da în funcțiune cabinete stomatologice în toate unitățile școlare din municipiu.
Vrem să extindem programul în toate școlile, prin Direcția de Servicii Sociale, pe modelul celui înființat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 19. Am vorbit cu doamna Mariana Topoliceanu (șefa Direcției de Servici Sociale – n.r.), care a precizat că este o problemă cu asigurarea personalului de specialitate, dar putem discuta cu Colegiul Medicilor Stomatologi. Este bine să punem la punct aceste cabinete nu doar pentru intervenții, atunci când este cazul, ci și pentru prevenție, iar noi, ca municipalitate, să prevedem în buget sumele necesare pentru plata prestațiilor medicilor”, a declarat Scripcaru.

Vifor Rotar & Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.