Cade guvernul de momâi

Cade guvernul de momâi

0 29

Zilele lui Ludovic Orban sunt numărate. Îl așteaptă ceea ce am spus de multă vreme. Și nu am fost singurul. Premierul se îndreaptă spre o demitere sigură, însoțită de spectacolul aferent, regizat de Klaus Iohannis. De fapt, dirijat de Klaus Iohannis și regizat de serviciile care-i trag sforile. Va fi un spectacol în care social-democrații își au și ei rolul lor, fie că realizează sau nu că, în realitate, vor interpreta fals partitura opoziției.
În final, toată lumea va fi fericită.
Scandalurile din PNL vor fi îngropate sub tăcere, Ciolacu se va reinventa în cetățeanul onorabil, care s-a ținut de cuvânt cu demiterea lui Orban, iar Ioahnnis va avea culoar liber pentru a-și impune omul.

Credeți că președintele este chiar atât de îngrijorat de pretinsul val doi al epidemiei cu care suntem amenințați din două în două ore? Sau de blocarea economiei? Mie nu mi se pare.

Principala lui preocupare pare să fi fost obținerea de beneficii politice și de atuuri pentru a scăpa de Ludovic Orban. Totul învăluit într-un val de fum din care, întru adormirea vigilenței, apărea ciclic pentru a-i lăuda inteligența, echipa, intențiile și realizările.

Unicul salvator al României
Atâta vreme cât i-a ținut partea, la început, lucrurile s-au înscris în sfera convenabilului. Orban a fost cel care a atras asupra lui toate criticile, îndepărtând de Klaus Iohannis atenția publicului.

Iohannis n-a fost niciodată președinte, ci pionul de pe tabla de șah a UE

În scurt timp, lumea a început să uite că acesta a fost cel care a minimalizat pericolul epidemiei de coronavirus. Lipsa măsurilor elementare de protecție nu i s-a mai imputat președintelui, a cărui unică preocupare erau alegerile anticipate. A trecut pe umerii lui Orban, care, după cum era de așteptat, a dat vina pe social-democrați.

Ciolacu, omul de încredere
Scandalurile din PNL, cu luări dure de poziții, nu fac altceva decât să ajute la debarcarea echipei guvernamentale. Acestora li se alătură și răzvrătirile din rândul social-democraților, tot mai nemulțumiți de conducerea provizorie a partidului. În mod cu totul curios, dar numai pentru necunoscătorii dedesubturilor, Paul Stănescu a ieșit din starea de muțenie. La prima vedere, ați spune că s-a trezit și s-a repliat în urma apropourilor tot mai puțin voalate privind pierderea conducerii PSD, alături de Marcel Ciolacu.

Pe Ciolacu nu-l va clinti nimeni de pe banca de rezerve

Însă, la o privire mai atentă, se simte așteptarea unui semnal din partea lui Klaus Iohannis. Guvernul Orban nu va fi demis decât când Iohannis va hotărî acest lucru și când toate aranjamentele din culise vor fi fost gata.
Împotriva oricărei formule de guvernare avansate de PSD, Iohannis avea, în realitate, calculele făcute de multă vreme. Se va opune oricărei propuneri de guvern de uniune națională și va forța tot cu un guvern liberal. Nu putea să riște pe mâna unui guvern asupra căruia nu ar fi avut control.

Rareș Bogdan sau mult zgomot pentru nimic

Acum, rolul PSD se figurează tot mai limpede în actuala conjunctură. Va fi folosit împotriva Guvernului Orban, profitându-se de noua față a lucrurilor. Se va da satisfacție și social-democraților, guvernul va fi înlocuit cu garnitura a doua liberală, iar Iohannis își va putea aduce „neprețuitul” la București. Mai mult, Marcel Ciolacu va ieși onorabil din clenci și va putea fi folosit, în viitor, ca om de încredere în alte meciuri.

Cât vrea Iohannis
În pofida tuturor așteptărilor, omul lui Iohannis pentru postul de premier nu va fi Rareș Bogdan. Exilarea lui Orban îl va propulsa ca șef al PNL și, probabil, candidat la Primăria Capitalei. Pe un traseu deja exersat, nu va mai mira pe nimeni dacă, peste patru ani, va candida la președinție. O fi priza lui foarte mare în partid, dar pentru Iohannis miza nu este pe măsura a ceea ce urmărește.

Încă din 6 mai „Național” l-a anunțat pe premierul impus de Angela Merkel – Siegfried Mureșan

Germania merkelistă și Partidul Popularilor Europeni vor cu totul altceva decât Rareș Bogdan. Îl vor pe Siegfried Mureșan, mult mai bine școlit în diversiunile serviciilor și prin cancelariile europene. Deschiderea lui către oamenii cheie ai UE este incomparabil mai mare, iar transformarea definitivă a României în colonie va fi mult mai ușor de realizat.
Din toată această socoteală noi nu ne vom alege cu mare lucru.
Guvernul de momâi va pleca acasă, Rareș Bogdan va deveni omul de bază al președintelui pentru alte vremuri, iar Marcel Ciolacu va conduce PSD cât timp va avea Iohannis nevoie.

Sursa: National & Lupul Dacic   

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.