Campania Antitrafficking în liceele braşovene

Campania Antitrafficking în liceele braşovene

Majoritatea celor aproape 600.000 de fete şi femei se prostituează în Germania sunt românce. Multe au ajuns să îşi vândă trupul după ce au fost victime ale traficului de persoane, mascat sub diverse oferte capcană de muncă în străinătate

Majoritatea celor aproape 600.000 de fete şi femei se prostituează în Germania sunt românce. Multe au ajuns să îşi vândă trupul după ce au fost victime ale traficului de persoane, mascat sub diverse oferte capcană de muncă în străinătate.

Riscurile care se ascund în spatele multora din promisiunile de angajare peste hotare au fost dezvăluite şi la Braşov de comisarul european Manfred Paulus. Clubul Soroptimist Internaţional a lansat o amplă campanie de informare în 10 unităţi şcolare din zona Braşovului.
Criminalistul Paulus spune că în Germania investigatorii au deja această experienţă în care aşa numite meserii de vis sfârşesc foarte tragic, după ce membrii grupărilor reuşesc să creeze victimelor sentimentul de neajutorare.

Pe lângă exploatarea sexuală şi cerşetorie, traficul de persoane îmbracă tot mai multe forme.
Potrivit cms. şef AdrianVlădoiu – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Braşov, a reapărut din ce în ce mai frecvent fenomenul căsătoriilor fictive între subiecţi cu cetăţenie europeană.

Pentru prevenirea cazurilor de trafic de persoane, Clubul Soroptimist Internaţional din Germania alături de parteneri din Braşov, a lansat o campanie de informare în rîndul tinerilor. Liceenii de la Honterus au fost primii tineri care au primit sfaturile autorităţilor.
Dr. Margarete Scheuermann – clubul Soroptimist Aalen, Germania, a vorbit despre informarea tineretul în legătură cu posibilităţile de muncă în Germania, în aşa fel încât cei interesaţi să nu ajungă pe mâna traficanţilor.
Campania se va desfăşura în 10 unităţi şcolare din Braşov şi împrejurimi.

Vifor Rotar

 

COMENTARII