Campania „Un milion pentru Unire” la Braşov.

Campania „Un milion pentru Unire” la Braşov.

În campanie sunt implicate asociaţii şi voluntari care îşi doresc unirea cu Republica Moldova şi care urmăresc să adune 1 milion de semnături

Campania de strângere de semnături „Un milion pentru Unire” a ajuns şi în Braşov. În campanie sunt implicate asociaţii şi voluntari care îşi doresc unirea cu Republica Moldova şi care urmăresc să adune 1 milion de semnături. Acestea vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituţiei prin introducerea unui preambul în care va fi menţionată ideea de reîntregire naţională. Campania se derulează în România, Republica Moldova şi diaspora.
„Un milion pentru Unire” a demarat în 19 septembrie iar iniţiatorii speră că vor strânge 500.000 de semnături doar în România.

La Braşov, cei care vor să semneze pentru Unirea cu Republica Moldova, o vor putea face la cortul amplasat în zona Rectoratului, în Livada Poştei.
Demersurile pentru introducerea în Constituţiei României a preambulului referitor la unire au început în luna aprilie a acestui an, iar campania de strângere de semnături a debutat în septembrie.
George Simion, preşedintele Platformei unioniste Acţiunea speră că, având susţinerea oamenilor în spate, România nu va mai avea în curând graniţă la Prut cu Republica Moldova.
Dacă vor fi strânse semnăturile, listele trebuie depuse la Parlamentul României, pentru aprobarea legii privind modificarea Constituţiei. Ulterior, este nevoie de un referendum naţional pentru revizuirea Legii fundamentale

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.