Campionatele mondiale de triatlon de iarnă, 2018, se vor defășura la Cheile...

Campionatele mondiale de triatlon de iarnă, 2018, se vor defășura la Cheile Grădiștei

0 204

Campionatele Mondiale de triatlon de iarnă 2018 au fost atribuite, în premieră, Brașovului, ele urmând să se desfășoare la Cheile Grădiștei, după cum a anunțat Federația Internațională de Triatlon. Cele trei sporturi vizate de această competiție sunt schi fond, mountainbike și alergarea.
,,România este una dintre cele mai dezvoltate piețe de triatlon în Balcani, şi a fost puternic implicată în dezvoltarea triatlonului în Europa de est. Cu ajutorul Federaţiei din România, sunt sigur că acest eveniment va contribui la creșterea nivelului competitiv și la afirmarea României în lume. De asemenea, ar creşte numărul de practicanți ai triatlonului. Sunt sigur că toţi sportivii vor fi încântaţi să ne întrecem pe una dintre cele mai frumoase baze sportive din Europa, acolo unde am avut mereu parte de o primire călduroasă”, a declarat președintele federației internaționale
Triatlonul de iarnă este unul din cele mai complexe sporturi, cuprinzând 8 km de alergare prin zăpadă, 14 km de mountainbike pe zăpadă şi 12 km de schi fond.
Dorin Dușa

COMENTARII