Campionatului Mondial de Fotbal – Jurnalistului sportiv Hajo Seppelt i-a fost refuzată...

Campionatului Mondial de Fotbal – Jurnalistului sportiv Hajo Seppelt i-a fost refuzată viza de călătorie în Rusia

0 48

Rusia încă nu vrea să accepte adevărul despre scandalul de dopaj, afirmă Tobias Oelmaier într-un comentariu pentru Deutsche Welle.Jurnalistului sportiv Hajo Seppelt îi este refuzată viza de intrare în Rusia, fiind declarat persona non grata de către Moscova.
Anchetele şi reportajele sale bine fundamentate despre Cupa Mondială nu sunt dorite în Rusia. Aşadar, nu sunt dorite nici adevărurile incomode. Rusia nu a învățat nimic.

Adevărul poate fi uneori incomod, în special atunci când dezvăluie minciuni, fraudă deliberată, în formă continuată.Jurnalistul Hans-Joachim Seppelt este incomod. Oamenii care lucrează cu el știu asta, mai ales cei care au făcut obiectul anchetelor sale jurnalistice. El îşi practică meseseria cu abnegaţie, cu angajament deplin, din convingere,deci cu abnegaţie. Hajo Seppelt cauta adevarul!
Face acest lucru de peste 20 de ani, în special pentru radiodifuzorii publici din Germania. Cunoscut iniţial mai degrabă publicului de specialitate, Seppelt a câștigat faimă internațională în 2014, când a devoalat, împreună cu avertizorii ruși de integritate (whistleblowers), scandalul privind doparea sportivilor ruşi, în care a fost implicată Moscova. 

Aproape nicio altă țară nu a înșelat până acum atât de cuprinzător, sistematic și neabătut, precum au făcut rușii în contextul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, desfăşurate la Soci.
Eșantioanele sportivilor ruși au fost schimbate sau manipulate, evitându-se astfel pedepsirea sportivilor. Chiar şi președintele Putin ar fi avut cunoştinţă despre aceste practici, spune unul dintre martorii-cheie.
 Hajo Seppelt a adus toate acestea la lumină.
Adevăruri crude care, pe fondul presiunii internaționale, au dus la căderea unor capete importante. Aceste adevăruri au avut repercusiuni, cu precădere asupra sportivilor ruși, suspendaţi – o parte dintre ei – de la competiţiile internaționale.

Atleților, dar și sportivilor paralimpici și, ulterior, celor implicaţi în sporturile de iarnă nu li s-a mai permis să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, desfăşurate la Pyeongchang, conform hotărârii Comitetului Internaţional Olimpic. Excepţie au facut sportivii ruşi care nu s-au dopat vreodată, însă concurând doar sub drapelul olimpic, în postura de atleţi independenţi. Rusia, însă, urma să fie înregistrată cu 0 medalii la ediţia din 2018.

COMENTARII