Canalul Siret-Bărăgan revine în programul național de irigații. Se renunță la...

Canalul Siret-Bărăgan revine în programul național de irigații. Se renunță la parteneriatul public-privat

0 56

După ce în luna iunie premierul Viorica Dăncilă anunța realizarea în parteneriat public-privat a canalului magistral magistral Siret – Bărăgan, Guvernul a decis vineri ca acest obiectiv de investiții să fie inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România.

Guvernul a adoptat vineri o Ordonanță de Urgență privind trecerea obiectivului de investiţii „Canal magistral Siret – Bărăgan” din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii, pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România.

Potrivit acesteia, obiectivul de investiții, proiectat pe o lungime de 191 kilometri, în județele Vrancea, Brăila, Buzău și Ialomiţa, cuprinde două etape de realizare. Finalizarea primei etape a investiţiei, în judeţul Vrancea, cu o lungime de 51,5 kilometri, va permite folosirea irigaţiilor pe o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare, a susținut Dăncilă.

„Luăm măsuri şi pentru refacerea şi extinderea sistemului de irigaţii din România, obiectiv stabilit şi în programul de guvernare.
Aprobăm astăzi un act normativ prin care obiectivul de investiţii Canal magistral Siret – Bărăgan va trece din administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a fi inclus în programul naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

„Canal magistral Siret – Bărăgan”

Realizarea investitiei va insemna irigarea a 500.000 de hectare de culturi agricole din Baragan si sudul Moldovei si eliminarea riscului de producere a unor inundatii catastrofale in Lunca Siretului. Adică noul canal ar putea prelua alti 21.000.000 mc de apa din bazinul Siretului, pe langa cei 16.000.000 mc preluati de Acumularea Calimanesti- Vrancea.
Pentru judetul Galati, Canalul Siret-Baragan ar pune in siguranta circa 130 km de diguri existente pe malul stang al Siretului, dar si 130 km de diguri de pe malul drept, din judetele Vrancea si Braila, salvand de la inundatii 22 de localitati.
Constructia unui canal intre Focsani si Bucuresti inseamna ca am putea calatori cu vaporul prin Baragan, de la Adjud, Marasesti, Focsani sau Tecuci, la Dridu, la nord de Bucuresti, iar 500.000 ha ar fi irigate ieftin » eliminand riscul unor viituri catastrofale, ca cea din iulie 2005.
Proiectul a fost aprobat in anul 1986 si prevedea construirea unui canal magistral de la Acumularea Calimanesti din Vrancea si strabatea, pe 190 km, judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila si Ialomita, terminalul fiind in zona localitatii Dridu, de la nord de Bucuresti.

Lucrarile au inceput in 1987, in anii ce au urmat au fost construiti primii kilometri, dar in 1993 lucrarile au fost stopate de Guvernul Vacaroiu. Cu chiu, cu vai, in 2007 au mai fost alocate 10 milioane de lei, cu care a fost finalizat si pus in functiune un prim tronson de 5,7 km.
In 2008, i-a fost alocat proiectului numai 1 milion de lei, pentru cheltuieli de conservare. Pentru finalizarea lucrarilor prevazute in etapa 1, pentru un tronson de 50 km in care strabate Lunca Siretului, in judetele Vrancea si pe o mica portiune judetul Galati, pana in judetul Braila, ar fi necesare 174 milioane euro. Urmatoarea etapa, ar insemna construirea a 80 km canal pe teritoriul judetului Braila. O suma la indemana, mai ales in conditiile in care pot fi accesate fonduri europene.

Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.