Candidații USR la europarlamentare vor fi aleși prin vot online

Candidații USR la europarlamentare vor fi aleși prin vot online

0 58

Astăzi va avea loc la Brașov dezbaterea finală a celor 50 de candidați ai Uniunii Salvați România, care vor încerca să obțină cât mai multe din cele 6.000 de voturi ale membrilor USR

Astăzi va avea loc la Brașov dezbaterea finală a celor 50 de candidați ai Uniunii Salvați România, care vor încerca să obțină cât mai multe din cele 6.000 de voturi ale membrilor USR.
Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și până în prezent au avut loc dezbateri în toate orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și planurile lor pentru Parlamentul European.

USR își va alege candidații printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor celor peste 6.000 de membri.
Președintele Dan Barna spune că la USR democrația este o valoare respectată la propriu. Prin mecanismul de primaries instituit la USR, peste 80 de candidați s-au înscris în lupta pentru alegerile europarlamentare și în două luni de campanie internă au călătorit prin filiale, au stat de vorbă cu membrii partidului peste tot în țară.
Formatul dezbaterii va permite fiecărui candidat să se prezinte și să răspundă la două întrebări adresate de scriitori, muzicieni, actori, influenceri și lideri de opinie din România. Votarea se va face printr-un sistem electronic, on-line și verificabil.

Peste o săptămână și jumătate procesul de votare va începe pe 22 noiembrie la ora 12:00 și se va încheia a doua zi la aceeași oră, timp în care membrii partidului vor putea vota ca la Eurovision.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.