„Cântări de munte” în Postăvarul

„Cântări de munte” în Postăvarul

Muzică de munte duminică, 20 august, de la ora 12.00, pe platoul de lângă refugiul Salvamont din Postăvarul. Aici va fi prima ediţie a evenimentului „Cântări de munte”.

Muzică de munte duminică, 20 august, de la ora 12.00, pe platoul de lângă refugiul Salvamont din Postăvarul. Aici va fi prima ediţie a evenimentului „Cântări de munte”. Va fi un concert al trupei concurs de cântece de munte, dar şi un concert al trupei CALEnDAR.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor (SKV), Concursul va avea două secţiuni, una de interpretare, cealaltă de compoziţie, iar regulile vor fi simple: cei care vor să participe trebuie să ştie să cânte sau îşi prezinte compoziţia, fără a exista „mari pretenţii”.

Juriul va fi compus din reprezentanţi ai asociaţiei, iar dacă în public vor fi persoane de specialitate, sunt binevenite în rândul celor care îi vor evalua pe concurenţi.

Organizatorii consideră că, de mulţi ani, cultura de munte a intrat în declin şi nu au mai apărut piese muzicale noi.
În timpul evenimentului se vor realiza şi înregistrări video – dacă filmul va ieşi bine, organizatorii vor să participe cu el la un concurs european ce are ca temă tradiţiile culturale ale montaniarzilor.

La această primă ediţie a evenimentului sunt aşteptate aproximativ 100 de persoane, concurenţi şi spectatori.

Vifor Rotar

COMENTARII