Cardurile de sănătate s-au blocat din nou

Cardurile de sănătate s-au blocat din nou

0 103

Marţi, sistemul informatic al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate nu a funcţionat câteva ore. În acest timp medicii, farmaciştii şi ceilalţi furnizori nu au putut accesa platforma informatică a cardului de sănătate. Practic nu s-au putut valida servicii medicale şi reţete

Marţi, sistemul informatic al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate nu a funcţionat câteva ore. În acest timp medicii, farmaciştii şi ceilalţi furnizori nu au putut accesa platforma informatică a cardului de sănătate. Practic nu s-au putut valida servicii medicale şi reţete.

Medicii de familie spun că probleme au fost şi vineri şi luni dar spre orele prânzului s-au rezolvat iar pacienţii au primit consultaţii şi reţete în regim offline.
Cardurile de sănătate nu s-au putut folosi marţi începând cu ora 7 şi până aproape de ora 10, exact în intervalul în care sistemul este cel mai des accesat.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov susţin că pacienţii nu resimt aceste blocări ale sistemului pentru că furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să le valideze.

Potrivit jr. Daisa Ancuţa, purtător de cuvânt CJAS Braşov, în baza ordinului preşedintelui Casei Naţionale aceste servicii vor fi decontate fără ca acele condiţii de validare să opereze.

Medicii de familie susţin că, ori de câte ori sistemul „cade”, sunt obligaţi să raporteze online toate serviciile oferite pe offline. Adică muncă dublă pentru ei din motive neimputabile lor ci disfuncţionalităţii sistemului cardului care a costat aproape 20 de milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII