Castelul Bran împlinește 640 de ani; vizitatorii sunt așteptați cu numeroase surprize

Castelul Bran împlinește 640 de ani; vizitatorii sunt așteptați cu numeroase surprize

0 433

Se împlinesc, la acest sfârșit de săptămână, 640 de ani de la prima atestare documentară a obiectivului turistic de renume internațional, Castelul Bran!
În urmă cu 640 de ani, un document emis de regele Ludovic I confirmă sașilor din Brașov dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala lor, o nouă cetate de piatră. La 1 decembrie 1920, consiliul orășenesc al Brașovului a decis, în unanimitate să ofere reginei Maria a României Mari străvechiul Castel Bran, ca un gest de prețuire. La scurt timp, regina Maria a transformat darul brașovenilor în reședința sa favorită, un simbol al romantismului și pasiunii pentru o viață neconvențională… Așa a apărut renumitul Castel Bran, cu legendele și poveștile lui, așa s-a născut un sibol al meleagurilor brașovene, așa s-a ivit, în epoca modernă, un obiectiv vizitat de turiștii de pe toate meridianele și paralelele globului. Toate perioadele vieții renumitului Castel Bran se regăsesc în manifestările ce au loc în aceste zile și care sunt dedicate vizitatorilor de pretutindeni. Astfel, toți turiștii care-i trec primesc un steguleț al Castelului Bran, o creație semnată Dominic Habsburg, moștenitorul castelului Bran. Turistul cu numărul 1377, anul atestării documentare a Castelului Bran, a primit cadou o intrare gratuită, un tur exclusivist, cu ghidaj și un cadou surpriză, care conține o sticlă cu vin vechi și prețios și o piatră din inima Castelului Bran.
În cursul acestor zile, Castelul Bran este decorat cu steaguri, prezintă publicului o expoziție cu armuri medievale și organizează ateliere de gravură și pictură herladică. De asemenea, vizitatorii pot participa la un atelier de muzică veche, pot asculta un concert de cimpoi scoțian sau pot lua parte la o piesă de teatru. La atelierul de manuscrise iluminate, cei interesați pot învăța cum erau scrise cărțile, înainte de apariția tiparniței. Toate obiectele realizate în cadrul atelierelor, pot fi fi păstrate gratuit de vizitatorii care se încumetă să-și dea frâu creativității.
Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.