Cat mai îndurăm insultele „conaționalilor” noștri, care au în România drepturi mai...

Cat mai îndurăm insultele „conaționalilor” noștri, care au în România drepturi mai numeroase …decât românii?

0 48

Claude Junker: în ziua de 1 decembrie atât Europa cât și România sărbătoresc un mare eveniment istoric!

Dacă Statele Unite ale Americii a fost prima țară care a transmis felicitări cordiale Bucureștiului pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a venit timpul ca președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker să afirme, în ziua de 23 octombrie, în Parlamentul European,  faptul că în ziua de 1 decembrie atât Europa cât și România sărbătoresc un mare eveniment istoric.
Surpriză însă!! într-o asemenea atmosferă de sărbătoare și bucurie, Guvernul Ungar, din neant, se trezește să reacționeze imediat și să sancționeze poziția președintelui Comisiei Europene, într-o manieră brutală, barbară chiar am spune…Si asta pentru că a îndrăznit să afirme că ziua de 1 decembrie reprezintă o sărbătoare pentru Europa!

Sub pretextul pueril că trebuie să răspundă la o interpelare a cotidianului Kronika (atenție, cotidian care funcționează in Romania din banii statului ungar!!),  Ministerul ungar al Afacerilor Externe, prin purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs, a susținut că Guvernul Ungariei are două opinii față de poziția lui Jean-Claude Junker. Prima, pretinde că oficialul european a vorbit „conform stării în care se afla” .Cea de a doua poziție s-a referit la lipsa cunoștințelor istorice ale domnului JunkerAtacurile înverșunate ale Budapestei nu s-au oprit însă aici. Un iredentist notoriu, Nemeth Zsolt, președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei a reacționat  ca un badaran, susținând că Junker nu ar trebui să impună ca această sărbătoare să fie una a tuturor europenilor.

Și evident, ca din întâmplare, conducerea UDMR a intervenit și ea în această poveste. Nu degeaba primește un milion de euro din partea Guvernului ungar în fiecare an, și mai nou, alte 10 milioane de euro prin ceea ce se dorește a fi Planul anual de dezvoltare economică a Ardealului, gestionat de doamna Kozma Monika, președintelui Fundației Pro-Economica, foarte apropiată de conducerea UDMR!! Și iată cum,apoi,  domnul deputat Korodi Attila, fost ministru în Guvernul României, susține că referirea la Centenarul Marii Uniri în Parlamentul European înseamnă un gest de iresponsabilitate din partea lui Jean-Claude Junker!! Si asta în condițiile în care domnul Korodi Attila este membru al Parlamentului Românieipână la urmă o persoană plătită din bugetul statului român care și măcar pentru acest lucru ar trebui să aibă o atitudine diferita față de Centenar decât cea exprimată public.

Pentru cine urmărește modalitatea în care Ungaria, prin toți reprezentanții săi, se raportează la momentul 1918, este evidentde ce diplomaților ungari le este interzis de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior să participe la evenimentele festive dedicate Zilei Naționale a României, oriunde în lume!! Și asta în condițiile în care în urmă cu vreo 15 ani premierii României și Ungariei ciocneau un pahar de șampanie în Budapesta pentru acest eveniment.

Dar totuși cât tupeu să ai pentru a ataca într-o asemenea manieră un oficial european care nu a spus altceva decât că momentul 1 decembrie este unul important pentru România și Europa. Cât de înverșunat sa fii pentru a imprima statului pe care îl conduci o asemenea atitudine? Cum să mai ai pretenția că vrei, tu Ungaria, să ajuți – vezi Doamne – România, în domeniul economic când ai asemenea atitudini de ev mediu? Și mai grav, cum poți tu UDMR, membru în Parlamentul României, care beneficiezi de fonduri substanțiale, de ordinul milionelor de euro din partea României sa ai o asemenea poziție?
Unde este corectitudinea și verticalitatea? Sau finanțările din ultimii ani, de-a dreptul generoase, primite de domnul Kelemen Hunor l-a făcut pe acesta să își schimbe poziția? Și mai grav…unde este Ministerul român la Afacerilor Externe și Administrația prezidențială în această poveste?

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.