Cazul muncitorului decapitat preluat de Parchetul Militar!

Cazul muncitorului decapitat preluat de Parchetul Militar!

0 18

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a declinat către Parchetul Militar dosarul deschis în cazul accidentului muncă care a avut loc joi, pe şantierul de pe strada Zaharia Stancu din Braşov, unde un muncitor a fost decapitat de cupa excavatorului care săpa pentru a înlătura pământul prăvălit peste el. Transferul de competenţă a fost făcut având în vedere calitatea de militari a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov care au intervenit la operaţiuninea de salvare.

Surse judiciare citate de Pro TV arată că muncitorul a decedat sufocat, deoarece trecuseră aproximativ 50 de minute sub pământ până a fost scos, decapitarea intervenind după deces, aceasta fiind concluzia preliminară a autopsiei.
Reamintim că joi, doi muncitori au fost îngropaţi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ pentru canalizare pe strada Zaharia Stancu.
Una dintre victime era parţial acoperită de pământ, iar cealaltă era acoperită în totalitate. Salvatorii, sosiţi la faţa locului, au reuşit recuperarea uneia dintre persoane, care ulterior a fost predată echipajului de ambulanţă şi transportată la spital. În timpul operaţiunii, pentru scoaterea celui de-al doilea muncitor care era complet acoperit de malul de pământ, pompierii au folosit şi un excavator, care l-ar fi decapitat pe muncitorul îngropat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, decizia folosirii unui excavator a fost luată deoarece acest mijloc era cel mai îndemână pentru a reuşi să intervină într-un timp cât mai scurt.
Pompierii care au participat la intervenţie sunt vizaţi de ancheta preluată de Parchetul Militar, fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă şi profanare de cadavre. În paralel cu anchetele oficiale, şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă verifică acţiunea de salvare. De asemenea, este cercetată şi firma la care lucrau cei doi muncitori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.