Cazul Târlungeni – când incompetența din administrație stă la masă cu aroganța!...

Cazul Târlungeni – când incompetența din administrație stă la masă cu aroganța! Episodul trei.

0 87

UAT Târlungeni sub strălucita conducere a primarului Severus Beșchea Florin merge elegant din arogantă-n prostie financiară.
De ce susținem asta?
Căci…
Nimic din ceea ce este nefiresc și abuziv nu scapă de sub tupeul pedelistului reșapat și revopsit politic din conducere Primăriei Târlungeni.
Partea un pic neprietenoasă constă în faptul că Raportul Curții de Conturi spune că lucrurile de acolo nu sunt roz ci un pic maro, ca și aprehensiunea de campanie a multor politicieni.
Dar chiar și așa, ușor naivi cum ne știm, totuși știm să cităm din Raportul Curții. Am mai găsit niște argumente parțial avantajoase legii dar și total neprietenoase față de edilul de la Târlungeni. Pe  care le cităm rând cu rând:

Faptul unu
,,4.1 Rapoartele întocmite anterior de către auditorii publici externi
Ultima verificare efectuată de Camera de conturi Brașov s-a desfășurat în anul 2016 cu tema ,,Audit financiar asupra situațiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2015” (când primar era un alt cetățean, n.n ) și au fost consemnate un număr de 22 de abateri de la legalitate și regularitate, consemnate în auditul financiar nr. 15.035 din 27.10.2016 pentru a căror înlăturare s-u transmis un număr de 22 de măsuri prin Decizia nr. 43/2016.
La data prezentei acțiuni, ca verificare a modului de ducere la îndeplinire, s-a constat că 7 (șapte) măsuri au fost duse la îndeplinire. 6 (șase) au fost duse la îndeplinire parțial și un număr de 9 ( nouă)  măsuri nu au fost duse la îndeplinire”.

Pasul doi este mai greoi – rimă proastă dar reală. Citiți:
11-0 în defavoarea statului. O spun instituțiile statului. Cui îi pasă? Noi doar suntem niște epigoni – ce-mi plac glumele mele, vorba informatorului T.B. cunoscut de servicii drept Petrov– dar să vedem mai departe ca spune Curtea la punctul:
4.2.
În perioada 17.09.1018 – 12.10.2018 la nivelul UAT Târlungeni a fost realizată misiunea de audit ,,Misiunea de audit public intern privind evaluarea derulării activității financiar contabile” pentru care s-a încheiat raportul nr. 1985 din 29.10.2018, perioada supusă audierii fiind 01.01.2017 – 31.12.2017.
Din analaiza documentelor puse la dispoziție de către UATC Tărlungeni și Filiala Județeană a Asociației Comunelor din România, reiese că din cele 11 – unsprezece – recomandări formulate avem 11 – unsprezece – recomandări neiplementate, cu termenul de implementare depășit.” Deci 11 – 0, „scor de maidan”!
Vom reveni cu niște ,,abateri financiare” modeste.
Undeva modest la câteva sute de mii de lei, în alt loc un milion, altundeva aproape trei. Și de la capăt.
Deh, firme de ,,casă” care-s bune încasatoare financiar.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.