„Ce înseamnă a trăi ca maghiar? Înseamnă a glumi și a...

„Ce înseamnă a trăi ca maghiar? Înseamnă a glumi și a dansa pe deasupra catastrofelor!”

0 88

Vom aborda fără prejudecăți un subiect care, deși este ignorat printre români, este foarte dezbătut de mințile înfierbântate de iredentism ale alogenilor care trăiesc în Româniași care nu s’au împăcat cu consecințele Conferinței de Pace de la Paris din 1947. Tratat în care au fost incluse o serie de clauze ce defineau despăgubirile de război, drepturile minorităților și ajustări teritoriale incluzând modificări ale frontierelor Româno-Ungare, Sovieto-RomâneBulgaro-Române, Ungaro-Slovace etc. Ne gândim evident la maghiarofoni, și spunem maghiarofoni pentru că mulți dintre ei sunt si români maghiarizați în generațiile trecute, câțiva români care mai cochetează cu ideile secesioniste. Mulți dintre ei se dovedesc azi amăgiți de mirajul unei vieți mai bune, similare cu cea din occident, model care, cred ei, s’ar fi rezolvat prin simpla modificare de frontiere…

Pe 15 martie, maghiarii din România și, în special, cei din secuime cer autonomie…pe bucati si apoi pe intrg Ardealul ! În ultimii ani, tocmai de zilele naționale ale maghiarilor, subiectul autonomiei teritoriale a tot apărut în peisajul manifestărilor din această zi….incurajate fara rusine – chiar in Romania!- de catre insusi premierul iredentist al Ungariei! Si asta pentru ca,de la Bsescu incoace, i se permite !! Autonomia apare, precum ghioceii, în 15 martie și se ofilește, de obicei, în varădupă… discursul revizionist al prmierului Viktor Orban, la Universitatea de vară de la Băile TușnadCam atât durează ciclul de vegetație al subiectului autonomiei…
Subiectul care poate degenera,in extremis,chiar in confruntari etnice este adus în dezbatere și de către unii reprezentanți ai administrațiilor locale, nemulțumite uneori de cum sunt gestionate bugetele naționale.
În consecință, considerăm că o iluzorieautonomie va ajuta doar tendințelor din exterior, în speță Budapestei și Moscovei în planurile lor de destabilizare, în principal a… României.

TRANSILVANIA (Ardeal+Banat+Crișana+Maramureș) nici nu se va MAGHIARIZA „altfel” DECÂT s-ar PETRECE ÎN INTERIORUL ROMÂNIEI.   În Transilvania, d.p.d.v. politic- principalul motor secesionist il reprezintă doar UDMR și PPMT, partide tot mai  ungurești, care trag către o unire cu Ungaria, nicidecum pentru o independență economica reală a Județelor Covasna-Harghita si Mures.
Cei 5,5 milioane de români din Ardeal nu’și doresc o…alta independență, care le’ar aduce iar un stapan strain si o scădere a ponderii lor…in Ungaria, și vor deschide calea spre o maghiarizare și catolicizare grăbită precum se întâmplă în Harghita și Covasna.

18 milioane de români sunt mai greu de convins de catre maghiari sa-si „modifice” o politică națională de totdeauna a României, față de 5,5 milioane de români din Transilvania, la o masă de 11 milioane de maghiarofoni (Ungaria+ maghiarofonii din Ardeal). O Transilvanie independentă ar avea o suprafață de 100,3 mii km pătrați (42,2% din suprafața României) și o populație rezidentă de 6,7 milioane de locuitori (34% din populația României – vezi datele din poză).

Poate nu stiti ce-au sarbatorit …ca pe o prima Zi Nationala a Ungariei (din cele trei…) pe 15 martie;
Ca sa-ti dai seama de nivelul culturii impuse de lieri unui popor, merita sa vezi si ce sarbatoresc ei, nu in paralel cu romanii, ci …impotriva acestora!

  

Dar daca nu stiti ce-au sarbatorit ungurii pe 15 martie , aflati din cele de mai jos !

Ungurii, la 15 Martie, sarbatoresc ...în fibrilatia, Revolutie de la 1848, cand:
– condusi de un slovac – Kossuth Lajos, care a trecut la islamism…
– au luptat sub comanda unui general polonez dezertor – Bem,
– cand capitala Ungariei era in Slovakia, la Bratislava,
– inspirati de versurile lui  Sándor Petőfi, (mai bine zis Alexander Petrovič, caci era si el slovac!)
– cu un consilier pianist evreu George Lichtenstein,
– luptand sa obtina independenta Ungariei… dar sub regimul imperial austriac,
– mentinand insa in hotarele Ungariei teritorii si populatii romanesti, sarbe, croate, slovace si cehesti.
Ce mai era unguresc in toata aceast „gulash” militar care a fost inabusit de trupele rusesti?

„Suntem cel mai parasit din toate popoarele Pamantului”, a declarat cu tristetze  Poetul national Petofi! Iar scriitorul Tibor Deri a recunoscut candva, dupa infrangerea revolutiei din 1956: „Ce inseamna a trai ca maghiar? Inseamna a glumi si a dansa pe deasupra catastrofelor!
„Drept pentru care Franz von Loher, n-a pregetat sa le-o spuna in fatza: „cata dezolare si pustietate se ascunde sub istoria milenara a maghiarilor”

Si cum poti sa „sarbatoresti „atatea infrangeri ale istoriei”, care nu aveau cum sa fie vreodata victoria unei natiuni de nici  9 milioane, împotriva tuturor, adica aproape tot atatora pe care i-a asuprit?!  (ddr)

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.