Ce le promite prefecților NOUL ministrul de Interne: Vă dezleg de orice...

Ce le promite prefecților NOUL ministrul de Interne: Vă dezleg de orice obligație faţă de politicienii care v-au promovat. Vom ține minte spusele fostului primar!

0 40

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că ministerul va fi depolitizat și le-a transmis că îi „dezleagă” de orice promisiune și obligaţie faţă de politiceni, partide și cunoştinţele care i-au promovat în funcții.

„Vă garantez că acest minister va fi depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine, din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum, înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politiceni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut şi v-au promovat în unele funcţii de răspundere la nivel judeţean”, a spus Vela, în videoconferinţa cu prefecţii pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale.
El le-a cerut angajaţilor din Ministerul de Interne să nu accepte nicio încercare de influenţare a rezultatului alegerilor, iar dacă acest lucru se întâmplă, să anunţe imediat.

Vela a mai spus că știe situații în care anumiţi poliţişti „nu erau chiar corecţi”, pentru că le era jenă de domnul deputat, de domnul senator, de domnul primar, și „mai închideau ochii” la secţia de votare.
„(…) Sunteţi poliţia naţională. Vă dezleg de orice obligaţie. (…) Orice ameninţare, influenţă, orice apropo, aluzie care vă pun în pericol intervenţia, integritatea, devotamentul, o să vă rog să le anunţaţi direct şefului de armă care are de la mine rugămintea de a mă anunţa pe mine în următorul minut, indiferent de oră, pentru că nu voi tolera ca undeva, într-o localitate, într-un judeţ, (…) greşeala unui coleg implicat în procesul electoral să arunce o pată inclusiv pe dumneavoastră, începând cu prefectul până la oricare inspector şef”, a afirmat Vela, citat de Agerpres.
El le-a mai cerut celor din prefecturi să „declare război infractorilor”.

Sfatul noului ministru de Interne pentru Poliția Rutieră: „Să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi”

Noul ministru de Interne le-a cerut polițiștilor de la Rutieră să nu se mai ascundă ca să-i prindă pe șoferi și pietoni și să-i amendeze, precizând că prevenția este importantă nu constatarea contravențiilor. ​
Rog Poliția Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă în teren prezenți, să prevenim contravențiile, nu să acționăm după ce ele au avut loc și, cel mai grav, dacă au avut loc, au avut și consecințe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliția, Jandarmeria, MAI, pentru că așa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul, în acest mandat, într-un guvern de tranziție, ca să punem pe roate o nouă abordare, astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche”, a mai spus Marcel Vela, citat de Mediafax.

Nu a fost singurul sfat al ministrului de Interne. „Rog structurile de poliție care au relații directe cu cetățenii, de azi să îi trateze cu respect atunci când intră în contact cu ei, să fie civilizați, să le zâmbească și să le spună oamenilor că suntem în slujba lor. Să nu îi trateze cu aroganță și superioritate”, a spus Vela.
„Rog Poliția Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă în teren prezenți, să prevenim contravențiile, nu să acționăm după ce ele au avut loc și, cel mai grav, dacă au avut loc, au avut și consecințe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliția, Jandarmeria, MAI, pentru că așa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul, în acest mandat, într-un guvern de tranziție, ca să punem pe roate o nouă abordare, astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche”, a mai spus Marcel Vela.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.