Cehia – România, 1-1, după prima zi a meciului de Fed Cup:...

Cehia – România, 1-1, după prima zi a meciului de Fed Cup: Buzărnescu, înfrângere, Halep, victorie

0 40

Echipa de Fed Cup a României înfruntă în acest weekend, la Ostrava, echipa Cehiei, cu şase trofee în ultimele opt ediţii ale competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin. Este singurul duel din această fază a competiţiei care aduce la start două jucătoare din Top 5 WTA (la simplu) : Simona Halep și Karolina Pliskova. În plus, gazdele mizează şi pe ocupantele primelor două poziţii în clasamentul mondial al probei de dublu. Cele două jucătoare din top 5 și-au confirmat cartea de vizită : Karolina Pliskova a dus Cehia în avantaj după primul meci, iar Simona Halep a egalat.

Karolina Pliskova (5 WTA) – Mihaela Buzărnescu (29 WTA), 6-1, 6-4. Pliskova îşi menţine invincibilitatea în meciurile inaugurale jucate pentru Cehia în Fed Cup. Numărul cinci mondial a dominat primul set, însă Buzărnescu a luat un start bun de set doi. Mai eficientă în raliu, Miki a pus-o sub presiune pe Pliskova, însă racheta numărul unu a Cehiei a accelerat exact în final de set, trecându-şi în cont a treia victorie din tot atâtea partide în faţa româncei, în vârstă de 30 de ani.

Katerina Siniakova (44 WTA) – Simona Halep (3 WTA), 4-6, 0-6. Cea mai bună jucătoare a României şi-a impus clar valoarea în faţa numărului unu al probei de dublu: a făcut diferenţa devreme în partidă, s-a desprins rapid pe tabelă. Halep a avut nevoie de şase mingi de set pentru a câştiga primul act, trei dintre ‘set point’-uri fiind irosite cu duble greşeli. Românca nu i-a mai dat însă nicio şansă adversarei în setul doi, Siniakova câştigându-i doar 10 puncte şi neavând vreo minge de game în setul doi.

Duminică, de la ora 14:00, partida continuă cu meciul direct Karolina Pliskova – Simona Halep, urmat de Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu. În caz de egalitate, 2-2, partida de dublu va fi decisivă.

D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.