Cei mai mulţi au murit intoxicaţi, nu arşi!

Cei mai mulţi au murit intoxicaţi, nu arşi!

0 498

Alți doi răniți în incendiul din clubul Colectiv au decedat, duminică dimineața, la Spitalul Floreasca din Capitală, numărul deceselor ajungând astfel la 43. În cursul zilei de sâmbătă, nouă persoane rănite în incendiul din Colectiv au decedat, șapte la spitale din București, iar două, în Olanda.

Cauza  oficiala a mortii erouluilui Adrian Rugina, așa cum a fost prezentat de autorități în dosarul  incendiului din clubul bucureștean Colectiv; concluzii provizorii:” Moartea lui Rugină Adrian a fost violenta. S-a datorat insuficientei cardio respiratorii acute consecinta unei intoxicaţiei acute cu fum în condițiile unui incendiu.
Adrian Rugină reușise să iasă printre primii din club, dar a intrat din nou, de câteva ori, pentru a-i ajuta pe alții. Tânărul a murit astfel ca un erou, fiind de altfel decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis. El și Claudiu Petre, un alt tânăr care a murit salvându-i pe alții, au primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Adrian Rugină a fost înmormântat astăzi, cu onoruri militare, în cimitirul din Corbu, județul Harghita, localitatea în care a copilărit. 
Medicii care efectuează autopsiile susţin că majoritatea tinerilor au murit ucişi de aerul inhalat. Mulţi dintre ei aveau ochii arşi şi corneea distrusă. Leziunile de la nivelul feţei au îngreunat, de altfel, identificarea decedaţilor.

“Majoritatea au murit instantaneu. Odată cu începutul incendiului, au ars şi materialele din jur, mesele, scaunele şi acea tapiţerie care antifona şi care conţine cianuri şi substanţe toxice. Pe lângă monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care conţine derivaţi toxici şi chimicale, a dus la otrăvirea aerului cu cianuri”, Alte cauze  ale morţii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee şi bronhii, dar şi inhalarea de fum şi intoxicaţia cu gaze toxice şi monoxid de carbon,

Printre cei decedaţi se numără Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii trupei care concerta pe scena clubului, Goodbye to Gravity. Solistul formaţiei, Andrei Găluţ, e în stare gravă – în comă, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului -, la fel basistul, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, fostă scrimeră dublă laureată cu bronz în anii ’70, acum vicepreşedintă a Federaţiei Internaţionale de Scrimă, preşedintă de onoare a Federaţiei Române de Scrimă.

Medicii de la Spitalul Floreasca, unde sunt internaţi, sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de supravieţuire. Adrian Despot, de la Viţa de Vie, despre care a umblat la un moment dat zvonul că ar fi fost rănit grav, a fost, de fapt, rănit uşor.

Bilantul tragicului eveniment se tot modifica
Alți doi răniți în incendiul din clubul Colectiv au decedat, duminică dimineața, la Spitalul Floreasca din Capitală, numărul deceselor ajungând astfel la 43.
Cele două decese au fost confirmate, pentru AGERPRES, de șeful secției de chirurgie plastică și reparatorie a spitalului, Ioan Lascăr.
„Ambii erau în stare critică. Este vorba de un cetățean turc și de o femeie. Ei au pierdut lupta cu viața în această dimineață cu toate eforturile făcute de medici și personalul medical”, a spus profesorul Lascăr.
Potrivit acestuia, la Spitalul Floreasca mai sunt internați doi pacienți în stare critică, precum și alți pacienți în stare gravă.
Ioan Lascăr a explicat că gravitatea cazurilor este dată în special de arsurile de căi aeriene și de substanțele toxice inhalate în incendiul din Colectiv.
„La noi, au sosit 56 de răniți, în noaptea accidentului, am oprit 14, în starea cea mai gravă, restul fiind distribuiți la celelalte spitale”, a mai arătat Lascăr.
În cursul zilei de sâmbătă, nouă persoane rănite în incendiul din Colectiv au decedat, șapte la spitale din București, iar două, în Olanda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.