Cercetătorii Politehnicii București au descoperit un nou tip de dezinfectant împotriva coronavirusului

Cercetătorii Politehnicii București au descoperit un nou tip de dezinfectant împotriva coronavirusului

0 15

Pe fondul tot mai sumbru al stirilor leate de ravagiile pandemiei a stirilor tot mai triste cu care ne confruntăm în aceste zile iată că apare o veste extraordinară dătătoare de mari speranțe. Cercetătorilor din cadrul Universității Politehnica București (UPB), care au reușit să inventeze un nou tip de dezinfectant împotriva COVID-19.

Anunțul a fost făcut chiar de rectorul instituției, Mihnea Costoiu, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. Potrivit acestuia, dezinfectantul respectiv poate fi produs extrem de rapid în cantități uriașe și are un impact redus asupra mediului.

Echipa de specialiști care au realizat această performanță este formată din: prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuța Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.

Mesajul rectorului Politehnicii București

Cercetătorii Universității Politehnica din București (UPB) au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19. Soluția este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research București și Biotehnos București.
Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantități mari și are impact redus asupra mediului – calități pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat.
ransmit mulțumiri echipei din cadrul Facultății de Chimie Aplicată şi Ştiința Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituție inovatoare dedicată societății.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.