Cetașii din Ţara Făgăraşului au cântat colinde în Catedrală

Cetașii din Ţara Făgăraşului au cântat colinde în Catedrală

0 32

Toate cetele de feciori din Ţara Făgăraşului s-au reunit la Festivalul care încheie, practic, celebrarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă

33 de cete şi 800 de cetaşi au respectat tradiţia şi au cântat colinde tradiţionale în Catedrala din Făgăraş. Festivalul Cetelor ajuns la cea de-a 13-a ediţie a bucurat şi în 2019 inimile făgărăşenilor veniți la biserică în ziua de Sfântul Ion.
Toate cetele de feciori din Ţara Făgăraşului s-au reunit la Festivalul care încheie, practic, celebrarea obiceiurilor şi tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă.
Liturghia a fost oficiată în Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul de Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza iar cetele au cântat câte un colind specific zonei din care provin.
Făgărăşenii au asistat cu emoție la momentul de sărbătoare, mândri că are cine să ducă mai departe un obicei din moşi strămoşi.
Evenimentul s-a încheiat cu parada cetașilor, care au mers în paradă prin inima Făgăraşului, de la Catedrală până în centrul vechi.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.