Cetățuia a reintrat în patrimoniul brașovenilor – Consiliul Local a încuviinţat preluarea...

Cetățuia a reintrat în patrimoniul brașovenilor – Consiliul Local a încuviinţat preluarea de la Ministerul Finanțelor

1 71

Forul legislativ a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind trecerea Cetățuii Brașovului în domeniul public al municipiului. Hotărârea va sta ulterior la baza unei hotărâri de guvern

Forul legislativ a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind trecerea Cetățuii Brașovului în domeniul public al municipiului.
Hotărârea va sta ulterior la baza unei hotărâri a Guvernului Dăncilă care și-a manifestat disponibilitatea ca Cetățuia să reintre în patrimoniul brașovenilor.

O sentință, după ani de procese, salvează milioane de euro ale brașovenilor
Este cunoscută pretenția ridicolă și nefondată a celor din conducerea SIF Transilvania care au cerut 5 milipoane de euro pentru ca Cetățuia să reintre în patrimoniul brașovenilor. Doar reacția presei și disponibilitatea unor edili, alături de o judecată corectă din partea Justitiei, a făcut ca și acest jaf să fie blocat.
Având în vedere că sentința Curții de Apel Braşov cu privire la trecerea în proprietatea statului este executorie, precum și comunicările pe care municipalitatea le-a avut în ultima perioada cu Ministerul Finanțelor, în ședința Consiliului Local a fost propus spre aprobare proiectul de hotărâre privind trecerea Cetățuiei în domeniul public al Municipiului.

Hotărârea Consiliului Local este necesară pentru emiterea unei hotărâri de guvern în acest sens, urmând ca ulterior municipalitatea să facă demersurile pentru a reabilita și repune monumentul în circuitul turistic.
Plecând de la această hotărâre judecătorească municipalitatea ia în considerare posibilitatea de a demara, în perioada următoare, proceduri similare și pentru alte imobile aflate în aceeași situație.
Poate că această reușită va mobiliza consiliul local, conducerea primăriei, poate chiar pe dl primar George Scirpcaru, pentru a relua acțiunea de revenire la normalitate, adică de trecere în patrimoniul Brașovului a Castelului Bran, un alt monument ce a aparținut locutorilor de le poalele Tâmpei.

Vifor Rotar & Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Este o rusine ca a trebuit aproape 10 ani sa se revina la o situatie normala ,
  pentru care Statul a investit cateva milioane dolari
  necesari includerii fosei ruine in circuitul public!!
  Chiar Dnii Fercala-SIF si Scripcaru , care o „pusesera”
  de o vanzare-cumparare MINCINOASA ,nu au a-si reprosa nimic?
  RUSINE !!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.