Cică Europa sunt ei!

Cică Europa sunt ei!

2 152
Bre, nea Cioloș… măi dragă… ca să vorbesc pe limba ta asortată la geacă umedă și fular mov-albăstriu…cum de n-ai nimerit mata Ateneul Român și ai crezut că „ceremonia” este mai acana, în țarc, în jurul statuii lui Carol I ? Nu era scris , bre, pă invitație, unde e adunarea? Cam când ți-ai dat seama că Mălin Bot nu-i, totuși, Juncker? Bine, dacă-i numărai vedeai că europenii nu-s ăia, că ierea prea puțini. Poate te-ai înșelat când ai văzut steagurile lu’ Uniunea… daʹ tu nu știi că aia-i recuzită de protestatar ? de-o plătește… eh, ăla care o plătește, că doar nu Sandy Matei sau Bogdănel Stan sau Angi Șerban din buzunar!

Însă nu mă mir că s-a rătăcit Dacian al nostru… că s-au rătăcit mai mulți… Stere Gulea… Dan Barna… Vlad Voiculescu… Mihai Șora – acesta uitându-se lung după girafă, la un moment dat parcă-parcă a și zărit-o, dar când s-o prindă … na! girafa, țuști! în fața Muzeului Antipa!

Da’ până la urmă nu le-a părut așa rău că s-au rătăcit, că era o atmosferă sobră, distinsă, în jurul statuii lui Carol I și lumea scanda elevat , precum corul antic : „M**E PSD!… M**E PSD!” Era un loc potrivit pentru foștii premieri „cinstiți și onești”, pentru foștii miniștrii „ace, brice și carice”, pentru filozofii centenari mai fără operă precum și pentru ceilalți gânditori de marcă bucuroși că se află într-o selectă adunare care strigă lucruri atât de profund intelectuale!

Ce credea liderul USR Dan Barna, aterizat intempestiv în grandioasa manifestație?
„…Sunt alături de acest protest, pentru că acest protest aduce mesajul României DECENTE. (…„M**E PSD!… M**E PSD!” , se aude din „off”, n.n.) E mesajul românilor care s-au săturat să aibă o ţară al cărei Guvern şi Parlament sunt casa de avocatură ai lui Dragnea! (…„M**E PSD!… M**E PSD!”, se întețește în jur mesajul oamenilor decenți, n.n.)” (declarație Dan Barna, 10 ianuarie 2019, în ninsoare)
Domnul Mihai Șora, în schimb, n-a lăsat totul la voia întâmplării, ci încă de ieri a încercat să-și adune ceata de voinici pe FACEBOOK:
„Aș vrea să știți, dragi prieteni, că mâine voi fi la Ateneu : nu în sală, ci undeva afară, în mulțime: pentru ca mai-marii Europei aflați la București să priceapă că «ei», românii aceia care îi vor întâmpina, «oficialii» noștri aflați la guvernare sunt doar accidente ale României recente, nefericite întâmplări de care, odată și-odată, vom scăpa…Să înțeleagă, cu alte cuvinte, că acei români sunt diferiți de noi.

Că „ei“ sunt „ei“, noi suntem noi. Pe scurt: că cei din stradă, nu cei de la tribuna oficială sunt OAMENII CU ADEVĂRAT VII AI ACESTEI ȚĂRI ….EUROPA SUNTEM NOI.” ( Mihai Șora, pe pagina de FACEBOOK, 9 ianuarie 2019)

Eu m-am bucurat pentru că dânsul a făcut precizările necesare. Ca urmare, atașez, mai jos, imaginea lu’ „EUROPA SUNTEM NOI !”, ca să vă bucurați în tihnă și dumneavoastră!
………………………………………………………………………….

P.S. Să știți că Mălin Bot i-a luat un interviu aghiotantului său, Bogdănel Stan, că pe el îl știa mai bine, de om serios… Mie mi s-a părut o dovadă mișto de prietenie …

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

https://gandeste.org/

COMENTARII

  1. Chiar este un pamflet de calitate,pe care il „merita”
    cu varf si indesat,securistul asta neispravit!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.