Ciolanida redivivus. Funcţia de prefect al Braşovului disputată de liberala Adriana Donţu...

Ciolanida redivivus. Funcţia de prefect al Braşovului disputată de liberala Adriana Donţu şi pedistul-zis – liberal Aurelian Danu

0 1134

Cum noul Guvern Orban s-a grăbit să se instaleze şi la Braşov începe ciolaniada. Funcţia de prefect fiind una din cele mai râvnite la acest nivel. În acest moment – de fapt începând de aseară – luptele se dau între favorita vechilor liberali din PNL grupaţi în jurul lui Veştea, fostul prefect Adriana Donţu ( propusă la acea vreme pentru funcţia de prefect de baronul Aristotel Căncescu) şi favoritul taberei pediste din PNL grupată în jurul lui George Scripcaru, la rândul său fost prefect, Aurelian Danu. Acum despre fiecare n parte vă putem povesti că….

Adriana Donţu recunoştea modest în 2008 că ea nu greşeşte. Probabil nici sotul deşi acesta a ucis un om!
Fost prefect al Braşovului în perioada 6 august 2007 – 2octombrie 2008, Adriana Donţu a fost un prefect noncoflictual, dar ca orice om politic uşor autosuficient.
Pentru a confirma cele afirmate de noi amitim că vremea respectivă, când în octombrie 2008, Adriana Dontu cînd a fost schimbată din funcţie ea a declarat jurnaliştilor că nu cunoaşte motivatia schimbarii din functie, fară să faca alte comentarii cu privire la viitorul prefect.
As putea sa presupun, dar nu comentez pana nu va aparea in Monitorul Oficial. Pană la urma, asta înseamnă sa fii inalt functionar public. Este un principiu de drept, principiul mobilitatii. Eu sunt inalt functionar public. Aici funcţionează fie avansarea, fie retrogradarea dintr-o funcţie. Am încredere că noul prefect va fi o persoana echidistanta. Eu il mandatez cu foarte multa incredere”, a spus Adriana Dontu.

Întrebată daca schimbarea se datoreaza unor greseli pe care le-a facut cât s-a aflat in aceasta funcţie, Dontu a spus atunci presei că: “Nu, o spun cu toata responsabilitatea. Nu cred ca am gresit. Intotdeauna mi-am facut treaba, mi-am indeplinit toate atributiile de serviciu cu foarte multa responsabilitate, seriozitate, in conditii de legalitate”.
Ulterior, până în 2014 ea a devenit director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Acum dînsa este director executiv Servicii Interne la D.G.R.F.P Braşov. Sau cum este cunoscut de plătitorii de biruri – căci ce avem noi nu le putem numi impozite – ANAF.

Domna Donţu este mai puţin cunoscută decât soţul dânsei, Mihai Donţu. În ianuarie 2016 a deputatul de 42 de ani atunci Mihai Donţu aflat la la volanul unui BMW a acidentat mortal pe o trecere de pietoni un om de şaizeci de ani. În urma scandalului iscat el s-a autoretrogradat în funcţia de consilier judeţean, presa braşoveană fiind mult mai ,,maleabilă”, ,,înţelegătoare” şi închide adesea complice ochii în faţa unor fapte ce nu ar trebui să rămână netaxate.
Naşul acestora de cununie este un alt liberal cunoscut, Dan Radu Ruşanu, iar familia Donţu a beneficiat ani de zile de înalta protecţie a baronului liberal Aristotel Căncescu.

Aurelian Danu – prefectul care s-a remarcat prin evacuarea forţată a unei orfane de 16 ani pentru a-i lua …locuinţa
Aurelian Danu a fost şi este unul din favoriţii celui înşurubat în fotoliul de edil al Braşovului, George Scripcaru. Motiv pentru care primarul l-a tuflit pe marele om politic braşovean, posesor al unui caracter foarte mic, ca director Cet, prefect şi apoi subprefect.

De fapt aşa cum scria şi ziarul Gîndul în articolul ,,Ex-pedistul Aurelian Danu a demisionat din funcţia de subprefect de Braşov” din data de 9 aprilie 2008. ,,Numit prefect de Braşov în 2005, din partea PD – după ce, anterior, şeful său de partid, primarul George Scripcaru, îl pusese director general la CET Braşov – Aurelian Danu a fost retrogradat la rangul de subprefect în august 2007, când locul său a fost luat „prin rocadă” de subprefectul Adriana Donţu, soţia consilierului judeţean PNL Mihai Donţu, unul dintre fidelii baronului judeţean liberal Aristotel Căncescu, cel care o propulsase şi în funcţia de subprefect.”

Aurelian Danu s-a remarcat prin faptul că s-a prezentat drep ,,caz social” motiv pentru care, aflat în cârdăşie cu cei din conducerea RIAL Braşov a evacuat o orfană dintr-o locuinţă pentru a se muta în toată splendoarea sa el acolo. Am scris acest lucru şi eu în ziarul ,,Curentul” din data de 24 august 2006, dar şi colegii de la ;;jurnalul Naţional” şi ,,Adevărul”
Redau mai jos ceea ce am scris la vremea respectivă ( articolul poate fi găsit, pentru confirmare, foarte uşor. pe net): 14 apartamente din centrul istoric al Brasovului -retrocedate- pe o copie xerox

Copia care face minuni!
Conform unui document scris pe computer şi ulterior copiat, o femeie, Rosa Folker, ar fi cumparat în 1961 de la un anume Walter Jekelius dreptul de proprietate asupra unei treimi din cele 42 de apartamente situate pe strada Castelului 42-46, in centrul Brasovului. În anul 2000, la patru ani dupa decesul Rosei Folker, fiica sa, Constantin Doria – care a spus în instanţă că a gasit – ,,din greşeală” – copia actului de cumpărare – a iniţiat o acţiune de revendicare a averii imobiliare menţionate mai sus. Afacerea, extrem de -ciudata-, ridica mari semne de intrebare.
Unul dintre acestea se refera la faptul ca pe timpul comunismului era practic imposibil ca o persoana sa aiba in proprietate atatea apartamente. Al doilea se refera la faptul ca pe copia actului -de proprietate-, parafat pe vremea comunistilor, apare sublinierea ca -domnul Walter Jekelius- vinde, pentru suma de 7.000 lei, 14 imobile nationalizate -doamnei Folkel-, nicaieri nefiind pomenita expresia -tovaras-.
Interesant de subliniat este faptul ca Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice din Cluj a subliniat, dupa verificarea actului prin care s-au solicitat apartamentele, ca -desi s-a solicitat prezentarea originalului, acesta nu ne-a fost pus la dispozitie-. Specialistii au mai precizat ca -realizarea copiei xerox s-a facut in conditii tehnice de incarcare a imaginii cu toner rezidual-.
Surprinzator, în contradicţie totală cu Codul de procedura penală – care precizeaza că pentru fiecare înscris depus într-o instanţă -copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul – judecatoarea Cristina Rapota a decis, pe baza unei banale hartii A4, nesemnată (!!!), că -reclamanta a dobândit dreptul de proprietate asupra cotei de 1/3 din imobilul intabulat la CF nr. 26 Brasov- care cuprinde 42 de apartamente.
Mai mult, trebuie precizat că noua pseudo-proprietara a încercat să vândă apartamentele revendicate, estimate in acest moment (cu tot cu terenurile din jur) la aproximativ 1,5 milioane de euro, unui cumpărător de bună credinţă care ar fi trebuit să evacueze chiriaşii.

Proprietara a -cumparat- apartamentele… din puşcarie
Conform unei locatare, Vuţa Aurica, – mama Dorei, Rosa Folkel, a stat intr-o camaruta la numarul 42. ,,Ea, saraca, era femeie de serviciu.
De unde să aibă bani pentru a cumpara aceste imobile, aşa cum reiese din copia documentului al carui original nu exista?- spune retoric Vuţa.
Afacerea imobiliară a ridicat şi mai multe semne de întrebare după ce reporterii noştri au intrat in posesia unui inscris, al carui original se afla la IJP Braşov, care arata ca Maria Roza Folkel a fost în închisoare in perioada 1960-1963, deci exact in perioada in care ar fi cumparat apartamentele (!!!), – pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals si neglijenta in serviciu.
Cu toate acestea, fara a tine cont de evidente, judecatoarea Rapota i-a dat castig de cauza urmasei -proprietarei- Roza Folkel doar pe baza unui document xerocopiat, chiar la al doilea termen, pe 17 noiembrie 2000, la numai sapte zile de la primul termen. Noroc însă ca hotărârea nu a fost definitivă şi irevocabilă.

Procurorii au dat NUP deşi falsul era evident
Desi -tunul- imobiliar având la baza falsul evident a ajuns la Parchet, procurorul Bogdan Parlog* a dat un NUP pentru urmasa Rozei Folkel pe motiv de prescriere a infractiunilor de fals si uz de fals si a solicitat persoanelor care se considera prejudiciate sa se adreseze instantelor civile pentru anularea sentintei judecatoresti de improprietarire emisa pe numele Doriei Constantin. Totodată, pentru că Doria Constantin nu a scris nimic pe banala coala A4 xerocopiata prin care a obtinut 14 apartamente in centrul istoric al Brasovului, procurorul a gasit -vinovatul-: A.N. (autor necunoscut).
Merită subliniat ca dupa ani de zile dupa ce falsul a fost utilizat în justiţie, RIAL Brasov – proprietarul unora dintre apartamente – s-a trezit şi a acţionat-o in judecata pe Dora Constantin sub acuzatia de fals doar in urma cu o luna. Cat priveste RIAL Brasov, trebuie spus ca in perioada 1997-2001 a vandut unor potentati locali cateva mii de apartamente la preţuri din 1989, aceasta afacere lasandu-se cu o gaura de peste un miliard de dolari. Întamplător sau nu, la adresa ,,buclucasă” dupa ce a fost evacuată o orfana in varsta de 16 ani, s-a mutat iniţial cu chirie prefectul Brasovului, Aurelian Danu, care a încheiat repid un contract cu RIAL Brasov.

N.R.
Precizare de actualitate – procurorul Bogdan Parlog* transferat pe o funcţi mai importantă la Bucureşti a fost porta vocea mişcării #reyist din 10 august 2018. Fain sau ce?

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.