Cine esti „matale”, domnule Trump ?

Cine esti „matale”, domnule Trump ?

0 386
Presedintia SUA este aproape o dictatura care se poate schimba la maxim opt ani. Nu intra acum in discutie exceptiile. Batalia pentru acest „fotoliu” de la Casa Alba se da intre forte, doar la prima impresie vizibile, asta pentru ca acestea au in spate singura putere care nu asculta nici de Congresul SUA, nici de ONU, de nimeni – FINANTA MONDIALA!
Acum, cand in SUA se deschide Conventia Democrata, pentru a bifa candidatura lui Hillary Clinton, vom prezenta adversarul viitoarei DOAMNE DE AUR.
Cine este domnul Trump ?
A fost democrat până în 1987, republican (1987-1999), membru al Partidului Reformei (1999-2001), după care a redevenit republican.
S-a născut la New York, fiind al 4-lea dintre cei cinci copii ai unui promotor imobiliar din acest oraş. Ca să-i calmeze temperamentul vulcanic, tatăl l-a înscris la o şcoală militară…  Din 1971, preia controlul firmei familiei, tatăl construind locuinţe pentru clasa mijlocie. Prefera circuitele de lux, hotelurile, cazinourile şi jocurile de golf, din Manhattan la Bombay. A fost până în 2015 proprietar al concursurilor Miss Univers şi Miss America.
În întreaga lui carieră a intentat sau a fost dat în judecată în zeci de procese civile legate de afacerile lui. Între timp a făcut o avere imensă în domeniul imobiliar, în evaluarea ei folosindu-se 10 cifre.

Campania sa pentru alegerile primare republicane a fost una antisistem, a denunţat cu vehemenţă atât situaţia economică şi politică internă, cât şi politica externă a Administraţiei democrate a lui Obamacasa alba
S-a declarat „vocea voastră”, înţelegând prin asta, aşa cum a spus în discursul apoteotic de la Cleveland, careprezinta„pe cei care lucrează din greu, atunci când nimeni nu vorbeşte în numele lor”, care sunt „victimele unui sistem trucat”, de care beneficiază doar „elitele”.

Trump s-a lansat în angajamente, propoziţia cheie semnalată cu precădere de presă fiind „I will fight for you!” (mă voi bate pentru tine). Pe urmă, ca şi ceilalţi oratori de la Convenţie, a descris o imagine sumbră a unei ţări aflate pe marginea prăpastiei, între atacurile teroriste şi cele împotriva poliţiei. De aici şi primordialitatea acordată temei securităţii americanului de rând, în particular, şi a societăţii, în general. „Make America Safe Again” – spunea el, „îmbrăcat” la figurat în costum de salvator al Americii şi prezentându-se drept singurul care poate face aşa ceva. Aceeaşi idee o susţinuse în faţa Convenţiei şi fiica lui, Ivanka, ea vorbind despre tatăl ei ca despre un „campion al poporului”, unul care poate schimba totul. „Sunt vocea voastră, vocea bărbaţilor şi femeilor uitate din ţara noastră, cei care au fost neglijaţi, ignoraţi şi abandonaţi”, a spus el.

Apoi şi-a definit programul de naţionalist: „Credinţa noastră va fi americanismul, nu mondialismul”.„Criminalitatea şi violenţa care afectează azi ţara noastră vor sfârşi curând”. Dacă va fi ales preşedinte, Trump va aduce americanilor „securitate, prosperitate şi pace”. Vom fi o ţară generoasă şi caldă, dar şi o ţară a legii şi ordinii”, a subliniat el.
Trump a dat aceste asigurări după ce a făcut acel portret sumbru şi negru al situaţiei mondiale şi din SUA. „Este haos pe străzile noastre. Este haos în Irak. Poliţiştii noştri sunt luaţi drept ţinte. Comunităţile noastre sunt sfâşiate”, susţine el. „Când voi fi în Biroul Oval, criminalitatea şi violenţa care afectează azi ţara noastră vor lua sfârşit repede. Voi fi preşedintele legii şi ordinii”, a promis el, reluând tema lui clasică – „law & order”.
Totuşi, presa americană a subliniat că, în realitate, omorurile sunt în scădere în câteva oraşe precum Chicago după 2015,unde crimele violente s-au diminuat cu circa 30% .Fireşte, Trump nu putea scăpa ocazia s-o atace pe Hillary Clinton, adversara lui în cursa pentru Casa Albă. După el, bilanţul acesteia – ca fostă secretar de Stat – se reduce la următoarele patru cuvinte: „Moarte, terorism, distrugeri şi slăbiciune”.

„America este mult mai puţin sigură, iar lumea mult mai puţin stabilă după ce Barack Obama a decis să dea lui Hillary Clinton responsabilitatea de a se ocupa de problemele externe. Sunt convins că regretă decizia sa. Proastele decizii şi instinctul conservator al lui Hillary, lucruri denunţate şi de Bernie Sanders, au dus la dezastrele de azi”. „În 2009, înaintea venirii lui Hillary Clinton la Departamentul de Stat, Daesh nu exista, Libia coopera, în Egipt era linişte, violenţa era redusă în Irak şi Siria era sub control. După patru ani ai lui Hillary? Daesh s-a răspândit în toată regiunea, Libia este în ruine, ei au lăsat să moară ambasadorul nostru (în Libia-n.n.) fără a-i veni în ajutor, Egiptul a fost oferit Fraţilor Musulmani şi armata a trebuit să intervină, iar Irakul a fost cuprins de haos!”, a tunat Trump.GLOBALIZARE

Doctrina lui este clară: „America mai întâi” şi, în context, promite „oprirea destabilizării regimurilor şi stoparea naţiunii bulding”. Apreciind NATO drept „învechit”, „uzat”, el reclamă un sistem „în care fiecare naţiune să aibă contribuţia sa”. Fiecare decizie pe care o va lua va fi dictată de un singur principiu: „America mai întâi”. Din această cauză el vrea „să suspende imigraţia din toate ţările care au fost compromise de terorism, până când se va aplica un mecanism de filtrare”. În fine, „Franţa, la Paris şi Nisa, a fost lovită în mod vicios de barbarii din Daesh. Vom combate Daesh şi o vom face repede”, a promis Trump în stilul său caracteristic.

Suntem cu puţin înaintea declanşării campaniei electorale prezidenţiale, care va fi crâncenă şi ne va oferi nenumărate prilejuri pentru a vorbi despre ceea ce se cheamă „…epopeea Trump”, cu clanul său, cu fracturile evidente din Partidul Republican şi mai ales cu impactul ei uriaş asupra întregii societăţi americane şi, poate, a întregii lumi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.