Cine mai este în proiectul Aeroportul? Doar Comisia Europeană ştie…

Cine mai este în proiectul Aeroportul? Doar Comisia Europeană ştie…

1 106

Comisia Europeană va lămuri cine va participa la efortul financiar de finalizare a Aeroportului. Consiliul Judeţean nu ştie dacă Primăriile Braşov, Ghimbav şi Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna se pot implica financiar alături de forul judeţean braşovean în realizarea investiţiei

Comisia Europeană va lămuri cine va participa la efortul financiar de finalizare a Aeroportului. Consiliul Judeţean nu ştie dacă Primăriile Braşov, Ghimbav şi Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna se pot implica financiar alături de forul judeţean braşovean în realizarea investiţiei. S-a grăbit, însă, să anunţe că este pregătit să termine de unul singur aeroportul, decizie contestată încă de parteneri şi aleşi.

Primăria Braşov anunţa zilele trecute, prin purtătorul său de cuvânt, că se consideră eliminată din parteneriatul pe care îl avea cu Consiliul Judeţean, după ce aleşii judeţului au aprobat studiul în baza căruia forul judeţean a decis să construiască de unul singur aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav.
Nu la fel a înţeles situaţia conducerea CJ Covasna.

Preşedintele Sandor Tamas îşi reînnoia marţi intenţia de a participa la efortul financiar de construire a Aeroportului cu nu mai puţin de 3 milioane de euro, sumă pe care ar fi dispusă să o plătească şi Primăria Municipiului Sf. Gheorghe.
Ca să afle dacă entităţile administrative pe teritoriul cărora nu se găseşte aeroportul pot să contribuie la efortul financiar la finalizarea investiţiei, CJ Braşov trebuie să întrebe Comisia Europeană.

Adrian Veştea, preşedinte CJ Braşov, dezvăluia în urmă cu câteva zile că forul judeţean a început procedura de achiziţie dar se pregăteşte să facă o notificare la Comisia Europeană pentru a vedea dacă se pot implica Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Covasna sau Primăria Sfântu Gheorghe.

Parlamentarul USR de Braşov, Tudor Benga, se îndoieşte că CJ are resursele de a duce la capăt o investiţie de amploarea aeroportului şi şi-a exprimat temerile în acest sens la conferinţa de presă de vineri.
Primăria Braşov îşi declară, totuşi, disponibilitatea de a sprijini în continuare CJ în finalizarea investiţiei, în cazul în care Comunitatea Europeană va aproba participarea la efortul financiar şi a altor entităţi în afara forului judeţean braşovean.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. ADIO aeroport la Brasov!!! Oare cum veti raspunde in fata ISTORIEI domnilor conducatori ai Brasovului (primari ,presedinti, consilieri de tot felul)? Sunt indignat. Din pacate democratia (pe care o respect) nu imi da dreptul sa reactionez asa cum meritati. V-am ales sa fiti alesii nostri,sa ne aparati interesele. Voi ce faceti? OMORATI toate sansele copiilor vostri. Ce vor face acesti copii ? Ii veti trimete slugi sa stearga la fund italieni sau ii veti trimite la cules capsuni? Pe cei mai inteligenti copii , cel putin din Europa, trebuie sa-i sprijinim sa-si arate capacitatea .
    P.S.
    Ma voi stradui sa transmit generatiilor urmatoare cum parintii si bunici lor au fost cei care nu le-au dat una dinsansa dezvoltarii.