Cine sunt revoluționarii Maidanului din Piața Victoriei? rganizația Națională de Guerilă „Rezist!”

Cine sunt revoluționarii Maidanului din Piața Victoriei? rganizația Națională de Guerilă „Rezist!”

0 81

Motto:
„Sandi, vrei sa intri? Sandi, nu mai injura. Sandi hai te rog eu frumos.”

Pe data de 2 decembrie 2017, un batran a fost batut de un protestatar #Rezist. Sandu Matei, l-a urmarit pe batran filmandu-l, a urmat un schimb de replici dure, batranul continuandu-si drumul, intr-un final, exasperat acesta il loveste pe protestatar cu un ghiozdan in telefonul cu care il filma. Revolutionarul #Rezist, il loveste cu un box pe batran.
Sandu Matei, bătăușul de bătrâni, face parte din anturajul lui Mălin Bot, fost ziarist și „trompetă” a manipulatorilor din umbră. Sandi, revolutionarul penal, care vrea sa dea jos Guvernul de sic! – penali, care se pozeaza cu pistoale si ne ameninta copiii, Sandi care da cu boxul in batrani, Sandi care are permis de intrare in parlament, in fine, Sandi simbolul perfect pentru miscarea #rezist.
Sandu (Sandy) Matei, „revoluționar” în 1989, deși avea doar 15 ani, pensionar de boală la 43 de ani, dar apt ca să stea permanent,pe ploaie si pe ger în piață!
Jandarmii, nici macar ei, nu mai au curaj sa ii opreasca pe acesti “protestatari”. Nu au curaj sau nu au ordin? Cel mai probabil, pana si… Jandarmeria a fost penetrata. Cum este posibil ca un om pe care 4 jandarmi vanjosi il pun jos intr-o clipa, sa nu-l mai incatuseze, sa scape , si sa fie arestat abia dupa o ora?  Le este frica ?. Pai, le este frica probabil de o grupare de guerilla. Caci asta a ajuns miscarea # rezist.  Baietilor li s-a urcat la cap. Au bani – fonduri europene, acoperire  – UM DIGI 24, Dilema Veche, VICE, Casa Jurnalistului, spate, ooohoooo, da, mai ales spate. La categoria „spate” intra: Klaus Iohannis, PNL, USR, GDS… si multi multi altii.
Un fost ziarist,Mălin Bot plânge ca Sandu Matei cel cu cercel în ureche) este vizibil speriat în fața unor bărbați adevărați. Sandu Matei este viteaz doar cu bătrâni de peste 70 de ani, pe care îi lovește din spate cu boxul o arma alba autentica !!!
In anul 2013, cand am revenit in tara de la studiile din Germania, am fost primit cu bratele deschise de acesti oameni. Eram un tanar artist, pe val, eram de-al lor. Imi iubeau arta, apaream in revista Vice, eram prieten cu sociologul lui Klaus , Vlad Tausance, expuneam la Claudiu Craciun in carciuma, ma expunea chiar si Cristian Neagoe organizatorul Street Delivery. Pentru cine nu stie, acesti oameni au facut parte si fac parte din “aripa dura” a protestelor.
Revista Vice, in momentul in care i-am cunoscut, in anul 2010 era formata din cu totul alte persoane, alti jurnalisti. Totul a inceput sa se schimbe, usor usor, si a culminat cu atingerea numarului de 100 de mii de likeuri pe pagina de Facebook a revistei. De atunci s-a schimbat si compenenta redactiei cat si continutul. Revista a devenit o ferventa sustinatoare a asa zisei „drepte Romanesti”, a lui Klaus Iohannis, a DNA-ului si o ferventa oponenta a Pesedeului. Bineinteles, toate acestea sub masca „neutralitatii jurnalistice”.ca si Casa Jurnalistului. Acestea sunt doua din principale e motoare ale schimbarilor la care asistam in mediul online, motoare ale agresivitatii, motoare ale Globalismului, a Uniunii Europene, a neo-marxismului cultural. In aceste reviste se produc adevarate linsaje publice impotriva persoanelor care au alte pareri sau care ii critica.Laura Codruța Kovesi este invitat de onoare în redacția revistei „Vice”.
In 2013, ajungeam deci, in cele mai fierbinti locuri, in comandamentul central al protestelor :de ex. Uniti Salvam Rosia Montana. In fatza erau Mihail Bumbes, un alt ONGist si agitator profesionist,om al casei in sediul Casei Jurnalistului, , unde se adunase toata floarea cea vestita a ONG-ismului Romanesc.. . La acea petrecere, domnul Bumbes povestea sub privirile admirative ale celorlalti despre amenzile primite din partea Jandarmeriei, de diferite procese in care era citat. Claudiu Craciun se afla si el bineinteles acolo,plus Cristian Neagoe, Matei Barbulescu, si altii. Am intrat atunci pe pagina de Facebook a domnului Bumbes si nu mica mi-a fost surpriza cand l-am vazut in fotografii in Piata Taksim din Turcia, cu o esarfa palestiniana legata peste gura.
Mihail Bumbeș în Piața Taksim din Turcia, în timpul protestelor din anul 2013.
In ziarul Adevarul Bumbeş spune că tocmai cei de la CEE Trust (cu sediul central în Polonia) i-au sugerat să facă un studiu: M-au chemat acolo şi mi-au spus că ar trebui să fac o cercetare, «fă un studiu sociologic, să vii cu nişte măsuri să redeştepţi tinerii. Vezi exact unde e problema». Am făcut şi ei mi l-au finanţat ”. Una dintre concluziile studiului a fost că tinerii socializează tot mai puţin şi nu mai formează grupurile sociale care stau la baza protestelor de stradă. Aşa că, în vara lui 2017, a mai obţinut o finanţare de la CEE Trust (75.000 de dolari), graţie căreia a derulat proiectul CRIM, o şcoală de activism civic care şi-a propus „să asambleze laboratoare sociale alternative capabile să stimuleze dialogul civic între participanţi”.
Protestele spontane au in spate o adevarata strategie – „Tabara de activism Crim” impreuna cu solistul Mihnea Blidariu venit special de la Cluj impreuna cu grupuri de alti “activisti”; au rupt cordonul de Jandarmi, sub privirile tampe ale acestora. Efectiv de langa mine, Mihail Bumbes a rupt lantul de Jandarmi, impingand un jandarm, in timp ce o alta factiune dura a activistilor reusise sa treaca prin acelasi cordon…Mihail Bumbeș – stânga, alături de Victoria Stoiciu – dreapta. prezentata pe pagina ONG-ului Romania Curata: „Victoria Stoiciu este coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole în revista Dilema Veche, pe platforma CriticAtac si in Romania Libera.  Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF) şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei.”Intre timp, doamna Stoiciu, scrie si pentru Republica.ro, o platforma ce are ca membru fondator printre altii pe Cristian Tudor Popescu, care banuiesc ca nu mai are nevoie de prezentare. Mai adaugam deci inca o piesa acestui puzzle,  care nu-i asa, lupta pentru “drepturile” noastre, pentru “democratie”. Doamna Stoiciu, sustine bineinteles protestele # Rezist. A doua zi de proteste, troleibuze blocate. Aceeasi reteta de cu o seara inainte. Sub ochii blanzi ai Jandarmilor,  protestatarii au rupt primul cordon, si s-au asezat pe carosabil blocand circulatia  inca din zona Piata Universitatii. Mai sa fie, am ajuns mai bine ca in Suedia, jandarmii nu intervin, protestatarii pot face ce vor, ce democratie autentica… Am remarcat insa ca la portavoce, vorbeau cam aceleasi persoane. Adica ei le detineau, portavocile, ei vorbeau aproape tot timpul, urlau sloganuri… printre acestia Cristian Neagoe si Claudiu Craciun, dar si protestatarul Alexandru Alexe. Astfel, ajungem la un alt brat al „democratiei, Cristian Neagoe. Un personaj de-a dreptul interesant despre care vom vorbi in zilele urmatoare! (Infonet)

COMENTARII