Cinematografele Astra, Bulevard şi Popular vor fi reabilitate

Cinematografele Astra, Bulevard şi Popular vor fi reabilitate

0 90

Primăria Braşov speră ca anul acesta să reabiliteze trei dintre vechile cinematografe din oraş - Astra, Bulevard şi Popular. Pentru fostul cinema Bulevard autorităţile locale au postat pe SEAP anunţul de licitaţie

Primăria Braşov speră ca anul acesta să reabiliteze trei dintre vechile cinematografe din oraş – Astra, Bulevard şi Popular.
Pentru fostul cinema Bulevard autorităţile locale au postat pe SEAP anunţul de licitaţie.
Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 5,3 milioane de lei pentru a recompartimenta şi moderniza fostul cinematograf de pe Bulevardul Griviţei.

Cinematograful Modern, fostul Bulevard, îşi va recăpăta destinaţia şi va fi reabilitat. Pentru prima oară câştigător al licitaţiei nu va fi desemnat cel care oferă cel mic preţ, ci constructorul care va oferi cel mai bun raport calitate-preţ. Lucrările vor dura un an şi jumătate.

La final cinematograful va avea două săli pentru proiecţia de filme şi spectacole de 191 şi 114 locuri, la care se adaugă o a treia sală pentru copii de 100 de locuri.

Edilii pregătesc documentaţiile şi pentru cinematografele Astra şi Popular.

Fostele cinematografe din municipiul Braşov se află într-o stare avansată de degradare după ce ani de-a rândul au fost folosite drept cluburi de noapte. Primăria le-a preluat treptat pe toate şi vrea să le readucă în circuitul cultural.

Vifor Rotar

 

COMENTARII